In atentia membrilor Baroului SibiuLideri pentru Justitie a ajuns la editia a 11-a!

Programul este deschis tinerilor juristi intre 22 si 35 de ani aflati in primii 5 ani de cariera profesionala (judecatori, procurori, grefieri, avocati, consilier juridici, notari publici, mediatori, executori judecatoresti, juristi in ONG-uri/companii, asistenti universitari, ofiteri de politie cu studii in drept, etc.), masteranzilor, precum si studentilor la drept aflati in ultimul an de studiu.

Lideri pentru Justitie pune accent pe deprinderea abilitatilor si dezvoltarea potentialului de leadership, o mai buna intelegere a profesiilor juridice si a sistemului de justitie in ansamblul dar si pe identificarea si implementarea unor solutii concrete pentru probleme punctuale din mediul profesional.

Daca vrei sa te dezvolti si sa te implici activ in schimbarea in bine a sistemului de justitie si a societatii in ansamblul ei, să cunosti colegi juristi care au valori si viziuni comune cu ale tale, trimite-ne candidatura ta - CV, scrisoare de motivatie si eseu la adresa office.rspsoe@kas.de pâna la data de 20 octombrie, 23:59 - si alatura-te comunitatii noastre de 190 de tineri din toate profesiile juridice din România!

Vor fi selectati 20 de tineri juristi cu potential de lideri!

Detalii despre procesul de selectie, structura si continutul programului Lideri pentru Justitie 11 (2020) sunt disponibile pe pagina www.kas.de/leadership.

Stai la curent cu ultimele noutati pe pagina de Facebook www.Facebook.com/LeadersforJustice si intra pe canalul www.YouTube.com/LeadersforJustice.

Lideri pentru Justitie este implementat din 2010 de Programul Statul de Drept Europa de Sud-Est al Fundatiei Konrad Adenauer si este singurul program de leadership dedicat unei categorii profesionale din România.

Doru Toma
Program Coordinator
Rule of Law Program South East Europe
Konrad-Adenauer-Stiftung
5 Franzelarilor Street, RO - 020785
Bucharest, Romania
T: +40 21 302 02 63
+40 722 25 45 22
F: +40 21 326 04 07

image     image

Descarcati documentul aici  image


adaugat la 16.10.2019

 


 

ANUNT

Va informam ca, urmare analizei in sedinta Comisiei Permanente din 04.05.2019, a modificarilor legislative aduse de Proiectul de modificare/ completare a Legii nr. 132/2017 privind asigurarea obligatorie de raspundere civila auto pentru prejudicii produse tertilor prin accidente de vehicule si tramvaie (aflat in procedura pre-parlamentara), s-a transmis catre Ministerul Finantelor Publice punctul de vedere al Uniunii Nationale a Barourilor din România (UNBR) cu privire la impactul proiectului asupra profesiei si activitatii de avocat.

Comisia Permanenta a considerat ca, pentru a fi evitata orice interpretare incorecta cu privire la situatia mandatarului avocat, este oportuna introducerea unui paragraf distinct, la alin. 2 la art. 44 din Lege (Corelarea cu alte acte normative), in sensul ca: „Dispozitiile prezentei legi cu privire la mandat si conflict de interese nu aduc atingere legislatiei privind organizarea şi exercitarea profesiei de avocat”.

Descarcati documentul aici  image

Descarcati documentul aici  image


adaugat la 09.10.2019

 


 

Publicam Hotararea nr. 5 din 04 octombrie 2019 a Consiliului UNBR prin care se valideaza examenul de primire in profesie ca avocat stagiar si pentru persoanele care au sustinut examenul de definitivat in alte profesii juridice, sesiunea august 2019, precum si rezultatele definitive ale acestui examen, astfel cum acestea au fost comunicate de catre Comisia Nationala de Examen si publicate pe paginile web ale INPPA si UNBR.

Descarcati Hotararea nr. 5 aici  image


adaugat la 09.10.2019

 


 

Publicam Hotararea nr. 14 a Congresului avocatilor 2019 privind mandatarea Consiliului Uniunii Nationale a Barourilor din Romania de a aproba proiectul de buget al U.N.B.R. pe anul 2020.

Descarcati Hotararea nr. 14 aici  image


adaugat la 09.10.2019

 


 

Publicam Hotararea nr. 13 a Congresului avocatilor 2019 privind alegerea Comisiei de Cenzori a Casei de Asigurari a Avocatilor.

Descarcati Hotararea nr. 13 aici  image

Descarcati Hotararea nr. 13 aici  image


adaugat la 09.10.2019

 


 

Publicam Hotararea nr. 12 a Congresului avocatilor 2019 privind executia bugetara a Casei de Asigurari a Avocatilor pe anul 2017 si 2018 si proiectul de buget al sistemului autonom de asigurari sociale si pensii pentru avocati pe anul 2019.

Descarcati Hotararea nr.12 aici  image

Descarcati Hotararea nr. 12 aici  image


adaugat la 09.10.2019

 


 

In atentia membrilor Baroului Sibiu

A N U N T
Baroul Alba impreuna cu Curtea de Apel Alba Iulia, Baroul Hunedoara, in parteneriat cu U.N.B.R., U.A.E. si Universitatea “1 Decembrie 1918 Alba Iulia”, organizeaza in cadrul activitatii de pregatire profesionala continua a avocatilor, in data de 19 Octombrie 2019, ora 09:00, la Sala “Superb” a „Complexului Mercur” din Alba Iulia, str. Vasile Alecsandri nr. 68, conferinta:

„Viitorul sistemului judiciar al Uniunii Europene”cu urmatoarea tematica:

1.”Procedura intrebarilor preliminare si dialogul intre judecatori, avocati generali, aspecte teoretice si practice”

• Prof. dr. Melchior Wathelet – Primul avocat general la CJUE

2.” Curtea de Justitie in fata provocarilor actuale ale Uniunii Europene”

• Prof. dr. José Luís DA CRUZ VILAÇA – Presedintele Camerei a V-a a CJUE, Presedinte F.I.D.E.

3.” Implicatiile jurisprudentei CJUE asupra practicii nationale in privinta contestatiilor la executare referitoare la contractele incheiate cu consumatorii”

• Prof. Dr. Traian Briciu – Presedintele UNBR

4.”Rolul Tribunalului Uniunii Europene in aplicarea dreptului UE”

• Prof. Dr. Ezio Perillo – Judecator la Tribunalul General European

5 .”Reprezentantul guvernamental – rol si atributii”

• Dr. Razvan-Horatiu Radu – Procuror General adj. la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Presedintele Societatii Romane de Drept European.

De la ora 19:30 va invitam sa participati la Cina festiva, care se va tine la Taverna Transilvania, Strada Aleea Vilelor Nr. 4, Alba Iulia, 510001.

Avand in vedere ca acest eveniment se bucura de o atentie deosebita, iar numarul solicitarilor de participare din partea avocatilor din alte barouri este mare, va solicitam ca pana cel tarziu in data de 04.10.2019 sa achitati taxa de participare la conferinta de 225 lei, iar pentru participarea la cina festiva suma de 150 lei/persoana.

Pentru participarea la conferinta se acorda 20 puncte de pregatire profesionala.image 


 

Curs avocati – Asistenta juridica eficienta in procedurile privind arestarea preventiva

Cluj, 27 septembrie 2019
APADOR-CH in parteneriat cu Fair Trials desfasoara in prezent un proiect intitulat „Asistenta juridica eficienta in procedurile privind arestarea preventiva”. Proiectul urmareste sa creasca eficienta asistentei juridice pe care suspectii sau inculpatii o primesc in timpul cercetarii penale, inclusiv prin cursuri de formare pentru avocatii care ofera asistenta juridica in cadrul procedurilor penale. În cadrul acestui proiect, a fost alcatuit un manual pe care dorim sa il punem la dispozitia avocatilor care isi desfasoara activitatea de asistenta juridica in materie penala.

In acest scop, APADOR-CH organizeaza la CLUJ pe data de 27 septembrie 2019, intre orele 12 – 16, un curs gratuit pentru avocatii stagiari, care are la baza manualul anterior mentionat. Cursul vizeaza atat o parte teoretica, respectiv standarde europene si nationale in domeniu, cat mai ales o parte practica si recomandari aplicabile in fiecare etapa a asistentei juridice.

Data limita pentru a aplica este 12 septembrie 2019 (23:59). Participantilor din afara Clujului le sunt asigurate cazarea si transportul, in limita locurilor disponibile. Locaţia exacta a cursului va fi transmisa celor selecţionaţi.

Pentru inscriere si alte informatii: office@apador.org

Descarcati documentul aici  image


adaugat la 04.09.2019

 


 

In atentia membrilor Baroului Sibiu

Publicam regulamentul si conditiile de participare la "STAR OPEN TENIS TURNEUL NATIONAL AL AVOCATILOR"
editia a II-a 30.08-01.09.2019 - Complex Star Arena Bascov, Pitesti, ArgesimageDescarcati documentul aici  image

 


 

In atentia membrilor Baroului Sibiu

Curs de limbaj mimico - gestual, nivel initiere

Transparency International Romania ofera gratuit un Curs de limbaj mimico - gestual, nivel initiere, pentru 50 de specialisti in domeniul dreptului, personal din cadrul administratiei publice si sistemul judiciar, fiind vizate in special persoanele care doresc sa isi imbunatateasca abilitatile de a lucra cu grupurile vulnerabile.

Acest curs vine totodata in sprijinul autoritatilor publice centrale si locale, in vederea indeplinirii obligatiilor prevazute in legea 448/2006. Capitolul IV Accesibilitate din legea mentionata prevede la art.61: "In vederea asigurarii accesului persoanelor cu handicap la mediul fizic, informational si comunicational, autoritatile publice au obligatia:(f) sa asigure interpreti autorizati ai limbajului mimico-gestual si ai limbajului specific persoanelor cu surdocecitate".

Cursul de limbaj mimico - gestual, nivel initiere este organizat in cadrul proiectului "Servicii de consiliere juridica pentru victime ale unor abuzuri sau nereguli din administratie si justitie", cod MySMIS: 111830 / cod proiect: SIPOCA377.

Proiectul "Servicii de consiliere juridica pentru victime ale unor abuzuri sau nereguli din administratie si justitie" este implementat de Transparency International Romania in parteneriat cu: Universitatea de Vest Timisoara, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Universitatea din Craiova, Universitatea Babes Bolyai, Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi, Universitatea din Bucuresti, in perioada iulie 2018 - noiembrie 2019.

Pentru mai multe informatii va rugam sa contactati:

Andreea Stefanica, asistent proiect;

Transparency International Romania

Bd. General Gheorghe Magheru 28-30, et. 3, Sector 1,

Bucuresti, cod 010336 - ROMANIA

Tel: 0764937965

fax: +4 031 6606 006

email: office@transparency.org.ro;

Descarcati procedura de selectie aici  image

Descarcati invitatia aici  image

 


 

Publicam Hotararea nr. 464/05.06.2019 a Consiliului UNBR privind unele masuri pentru repartizarea sumelor incasate cu titlu de „taxa de examen” la examenul de primire in profesia de avocat – sesiunea august 2019

Descarcati Hotararea nr. 464 aici  image

Descarcati Hotararea nr. 464 aici  image


adaugat la 21.06.2019

 


 

Publicam Hotararea nr. 463/05.06.2019 a Consiliului UNBR privind organizarea examenului de primire in profesia de avocat – sesiunea august 2019, impreuna cu tematica de examen

Descarcati Hotararea nr. 463 aici  image

Descarcati Hotararea nr. 463 aici  image


adaugat la 21.06.2019

 


 

Publicam Hotararea nr. 462/ 05.06.2019 a Consiliului UNBR pentru republicarea in forma consolidata a Regulamentului – cadru privind organizarea examenului de primire in profesia de avocat si admitere in cadrul Institutului National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor (in vederea dobandirii titlului profesional de avocat stagiar) si de primire in profesia de avocat a persoanelor care au absolvit examenul de definitivat in alte profesii juridice

Descarcati Hotararea nr. 462 aici  image

Descarcati Hotararea nr. 462 aici  image


adaugat la 21.06.2019

 


 

Uniunea Nationala a Barourilor din Romania anunta organizarea examenului de primire in profesia de avocat (pentru dobandirea titlului profesional de avocat stagiar) si de primire in profesia de avocat a persoanelor care au absolvit examenul de definitivat in alte profesii juridice, sesiunea august 2019.

Examenul se sustine in cadrul I.N.P.P.A. si se desfasoara in mod unitar, la Bucuresti. Tematica de examen este cea stabilita prin Hotararea nr. 463 din 05.06.2019, publicata pe site-ul U.N.B.R.

Data desfasurarii examenului este 30.08.2019 pentru toti candidatii. Examenul se va desfasura la Bucuresti, prin sustinerea unui test grila ce cuprinde 100 de intrebari din toate materiile de examen. Vor fi declarati admisi candidatii care vor obtine cel putin 10 puncte la fiecare disciplina in parte si un punctaj total de cel putin 70 de puncte. Materiile de examen sunt: organizarea si exercitarea profesiei de avocat; drept civil; drept procesual civil; drept penal; drept procesual penal.

Inscrierea la examen se va desfasura astfel: – Cererile de inscriere se depun in intervalul 08 iulie 2019 (ora 8.00) – 02 august 2019 (ora 16.00) la secretariatul baroului la care candidatul urmeaza sa-si desfasoare activitatea in cazul in care va fi declarat admis. – Cererile vor fi insotite de actele prevazute in Regulamentul de examen. – In perioada 02 august 2019 – 09 august 2019 barourile vor verifica dosarele de inscriere la examen iar rezultatul verificarilor se afiseaza conform prevederilor Regulamentului de examen.

Taxa de examen este de 1000 lei si se va achita in contul I.N.P.P.A. din Bucuresti nr. RO56RNCB0082044172480001 deschis la B.C.R. Sucursala Unirea Bucuresti cu mentiunea „Taxa examen primire in profesie ca avocat stagiar, sesiunea august 2019”, respectiv „Taxa examen primire in profesie ca avocat definitiv, sesiunea august 2019”.


Pentru sesiunea august 2019, Consiliul Uniunii Nationale a Barourilor din Romania din data de 05 iunie 2019 a decis ca fiecare intrebare va avea trei variante de raspuns cu o singura varianta corecta.


adaugat la 21.06.2019

 


 

Publicam adresa nr. 1112/C/9618/2019 din 24 mai 2019 a Ministerului Public – Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie privind plata onorariilor avocatilor din oficiu numiti in cursul urmaririi penale conform art. 272 din Legea nr. 135/2010 privind Codul de procedura penala, cu modificarile si completarile ulterioare si art. 81 si 84 din Legea nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat, republicata, cu modificarile ulterioare.

Descarcati fisierul aici  image


adaugat la 30.05.2019

 


 

Publicam Decizia nr. 4 a Consiliului C.A.A. privind aprobarea normelor pentru punerea in aplicare a Hotararii Consiliului U.N.B.R. nr. 434 din 23.03.2019 referitoare la cotele de contributie la sistemul C.A.A.

Descarcati fisierul aici  image


adaugat la 02.05.2019

 


 

In atentia membrilor Baroului Sibiu

In data de 10.05.2019 are loc conferinta CLUJ TAX FORUM 2019 - Odiseea fiscala 2019: supernove, comete, meteoriti.

KEYNOTE SPEAKER: Prof. dr. Adriano Di Pietro – The Role of National Tax Judges in Implementing European Law;
SPEAKERI: Prof. dr. Mihaela Tofan – Provocarile proiectului CCTB/CCCTB: de la armonizare la integrare fiscala in Uniunea Europeana;
Prof. dr. Radu Bufan - Regimul probelor in procedura fiscala;
Conf. dr. Felicia Rosioru - Detasarea europeana, cometa sau meteorit?
Conf. dr. Cosmin Flavius Costas – Prejudiciul sau eterna necunoscuta a galaxiilor fiscale, penale si de insolventa;
Conf. dr. Ciprian Paun – Gestiunea informatiilor fiscale de catre autoritatile fiscale in contextul Regulamentului GDPR;
Av. dr. Vladimir Marinescu - Impozitarea robotilor de catre roboti;
Av. dr. Septimiu Put – Autostrada procedurilor fiscale – o constructie juridica imposibila?
Hotel Royal Classic, Str. L. Rebreanu, nr. 39, Cluj-Napoca Taxa de participare este de 250 lei si se achita in contul deschis pentru Event Organizer-ul conferintei, societatea Royal Events SRL, la Banca Transilvania – Sucursala Cluj, cont bancar RO40 BTRL RONC RT04 4371 6901 sau ING Bank NV Amsterdam – Sucursala Bucuresti, cont bancar RO14 INGB 0000 9999 0169 1466, cu mentiunea „Taxa participare Cluj Tax Forum 10.05.2019, participant (...)”.

Pentru detalii si facturare: Royal Events SRL, Str. Pitesti, nr. 18, ABA Office, parter, Cluj-Napoca, judetul Cluj;
Telefon: 0264.591359, 0742.027031; e-mail: office@royal-travel.roimageDescarcati Programul conferintei aici

 


 

In atentia membrilor Baroului Sibiu

Publicam urmatoarele hotarari adoptate de Consiliul UNBR in 23.03.2019:

- Hotarare Consiliu 430-2019 data Congres iunie aici image si aici image

- Hotarare Consiliu 431-2019 modif compl Statut profesie aici image si aici image

- Hotarare Consiliu 433-2019 punct pensie aici image si aici image

- Hotarare Consiliu 434-2019 cote contributii. aici image si aici image

 


 

In atentia membrilor Baroului Sibiu

Publicam adresa nr. 0241/29.03.2019, prin care InfoCons - Asociatie Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania, invita UNBR, sa desemneze un numar 10 reprezentanti pentru a fi selectati in vederea participarii la cursul referitor la prelucrarea datelor cu caracter personal conform prevederilor Directivei UE 2016/680 si a Regulamentului UE 2016/679.

Cursul se va desfasura, la Roma/Italia, in perioada 18 - 20 septembrie 2019, sub egida InfoCons in cadrul Proiectului European ”An EU operation to takle gaps in cross - border cooperation of traning provider " Seif Harbour", Comisia Europeana - JUST-AG-2017/JUST-JTRA-EJTR-AG-2017, iar participantii vor replica acest curs in Romania in luna aprilie 2020.

Azi 04.04.2019 s-a comunicat de catre InfoCons ca se suporta prin program costurile deplasarii (transport, cazare, diurna).

Avocatii interesati de tematica cursului, trebuie sa transmita la InfoCons CV in format European (atat in limba romana cat si engleza) si sa indeplineasca criteriile solicitate de organizatori (minim 3 ani vechime in domeniul juridic si sa nu fi primit sanctiuni pe tema prelucrarii datelor cu caracter personal in ultimii 3 ani).

Rugam sa comunicati la UNBR numele si prenumele avocatilor desemnati pana la data de 05.04.2019.

Va multumim anticipat pentru sprijinul acordat !

PRESEDINTE UNBR

Av. dr. Gheorghe FLOREA

Detalii aici   image

Detalii aici   image

 


 

In atentia membrilor Baroului Sibiu

Publicam programul conferintei de drept "Transilvania" - Editia I organizata in 22 martie 2019 orele 15.00 -19.00 si 23 martie 2019 orele 9.00-13.00 in Brasov, sala de conferinte EUROPA, Hotel Aro Palace Brasov.

Pentru informatii suplimentare va rugam accesati https://transilvania2019.jus.ro

Descarcati detalii conferinta aici   image

 


 

In atentia membrilor Baroului Sibiu

Baroul Brasov in colaborare cu Institutul Naiional pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor din profesia de avocat

organizeaza conferinta cu tema:

"ASPECTE PRACTICE GENERATE DE APLICAREA CODURILOR FUNDAMENTALE "
Se acorda puncte pentru asigurarea obligatiilor de pregatire profesionala continua, conform Programelor intocmite de organele profesiei.

Descarcati documentul aici   image

 


 

In atentia tuturor avocatilor suspendati dn profesia de avocat

Avand in vedere Hotararea nr 50/12 decembrie 2015 a Consiliului Uniunii Barourilor din Romania si Hotararea Nr.819/26 februarie 2016 a Baroului Sibiu, va reinformam ca incepand cu anul 2016 s-a instituit o taxa anuala de 200 lei pentru acoperirea cheltuielilor efectuate de Baroul Sibiu cu evidenta si mentinerea pe tablou a avocatilor suspendati conform art 28, lit a,b,si c din Legea 51/1995, respectiv art 49, lit a, b si c din Statutul profesiei de avocat.

Conform acestor hotarari, aceste sume se achita pana la 3l decembrie pentru fiecare an in care avocatul este suspendat din profesie.

Notificam toti avocatii suspendati asupra obligativitatii achitarii acestor sume pentru toti anii in care au fost suspendati, incepand cu anul 2016. ln caz de neplata ne rezervam dreptul sa recuperam aceste sume prin intemediul executorului judecatoresc cu obligarea debitorilor, suplimentar fata de debitul principal, la plata cheltuielilor de judecata, executare, dobanzi si penalitati.

Pentru orice alte nelamuriri va solicitam sa ne contactati la sediul Baroului Sibiu.

Descarcati documentul aici   image

 


 

In atentia membrilor Baroului Sibiu

Publicam Decizia nr. 2 din 04 februarie 2019 privind verificarea indeplinirii conditiilor de primire in profesia de avocat, in vederea dobandirii titlului profesional de avocat stagiar si de primire in profesia de avocat a persoanelor care au absolvit examenul de definitivat in alte profesii juridice, sesiunea martie 2019 si validarea dosarelor de inscriere.

Descarcati Decizia nr. 2/04.02.2019 aici   image

Descarcati TABEL 1 - tabel avocati stagiari aici   image

Descarcati TABEL 2 - alte profesii juridice aici   image

 


 
CONVOCATOR

BAROUL SIBIU

C O N V O C A T O R


In temeiul art. 53 alin. 1 si 2 din Legea nr. 51/1995, pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat, Consiliul Baroului Sibiu convoaca Adunarea Generala pentru ziua de vineri, 1 martie 2019, ora 12, in Aula Facultatii de Drept str. Calea Dumbravii, nr. 34, cu urmatoarea ordine de zi:

1) Prezentarea raportului de activitate a Baroului Sibiu pe anul 2018;
2) Prezentarea raportului comisiei de cenzori al Baroului Sibiu si de descarcare a Consiliului pentru activitatea si gestiunea sa;
3) Aprobarea proiectului de buget al Baroului Sibiu;
4) Alegerea delegatilor Baroului la Congresul Avocatilor;
5) Prezentarea raportului comisiei de cenzori al Filialei Sibiu a Casei de Asigurari a Avocatilor si de descarcare a Consiliului pentru activitatea si gestiunea sa;
6) Aprobarea proiectului de buget al Filialei Sibiu;
7) Discutii;

CONFORM ART. 43 DIN L. 51/1995 SI 232 DIN STATUTUL PROFESIEI DE AVOCAT - PREZENTA ESTE OBLIGATORIE

Consiliul Baroului Sibiu,
D E C A N,
Av. Nicolae Eugen Baier

Descarcati documentul aici   image

 


 

In atentia membrilor Baroului Sibiu

Consiliul Baroului Sibiu organizeaza masa festiva cu prilejul Adunarii Generale in data de 1 martie 2019 la restaurantul Odissea Events Hall, din Sibiu, Soseaua Alba-Iulia nr. 77. Contributia participantilor pentru masa este de 90 lei care se va achita la caseria Baroului Sibiu.

Descarcati anuntul aici   image

 


 

In atentia membrilor Baroului Sibiu

UNBR a fost solicitata de Consiliul Barourilor Europene (CCBE) sa acorde sprijin in vederea realizarii unui sondaj de opinie in randul avocatilor.

Acest sondaj de opinie a fost initiat de Reteaua Europeana a Consiliilor Judiciare (ENCJ) in cooperare cu CCBE. Reteaua cuprinde Consilii Judiciare sau organisme similare care asigura responsabilitatea finala pentru sprijinul puterii judecatoresti in administrarea libera a justitiei.

La fiecare doi ani, ENCJ organizeaza un sondaj de opinie in randul judecatorilor in legatura cu perceptia independentei judecatorilor in tarile lor de origine.

Sondajul ofera o excelenta privire asupra presiunilor resimtite de judecatori in activitatea lor si reprezinta o privire critica asupra functionarii Consiliilor si a altor autoritati judiciare. ENCJ considera ca avocatii pot oferi un tablou relevant al independentei judecatorilor. Din acest motiv, ENCJ a solicitat CCBE sa coordoneze un sondaj de opinie in randul avocatilor.

Pentru a permite sistemelor judiciare sa isi imbunatateasca activitatea, acestea au nevoie de opinia avocatilor, care se afla plasati in mod ideal pentru a oferi un punct de vedere critic asupra modului in care ei percep independenta judecatorilor. Rezultatele sondajului vor fi publicate in cadrul Raportului ENCJ asupra independentei judecatorilor, alaturi de rezultatele sondajului trimis judecatorilor.

Delegatiile membre ale CCBE sunt rugate sa transmita link-ul catre acest sondaj avocatilor din tara lor si sa publice sondajul pe site-urile lor ori sa il include in buletinele informative. Sondajul de opinie va lua sfarsit la finele lunii martie.

tinand cont de faptul ca acest chestionar este on-line, CCBE va primi automat raspunsurile, care vor ramane anonime, fara a fi necesara implicarea organismelor profesionale la nivel national. Rezultatele vor fi comunicate catre ENCJ de catre CCBE.

Link-ul pentru sondaj poate fi accesat aici: https://fr.surveymonkey.com/r/BKVK8SW

Mesajul CCBE original poate fi accesat AICI

Descarcati Sondaj CCBE aici   image

Descarcati Sondaj CCBE aici   image

Descarcati Sondaj de opinie ENCJ aici   image

 


 

In atentia membrilor Baroului Sibiu

Publicam Decizia nr. 391/1 februarie 2019 a Comisiei Permanente a Uniunii Nationale a Barourilor din Romania (U.N.B.R.), privind desfasurarea activitatii in Registrul National de Publicitate Mobiliara al operatorului U.N.B.R.–R.N.P.M. si agentilor acestuia.

Descarcati Decizia nr. 391/1 aici   image

Descarcati Decizia nr. 391/1 aici   image

 


 

In atentia membrilor Baroului Sibiu

Uniunea Avocatilor din Republica Moldova va invita sa participati in perioada 24-25 mai 2019 la campionatul deschis/turneul de minifotbal (5+1) al Avocatilor din Republica Moldova si Romania, dedicat a 75 ani de la formare Uniunii Avocatilor din Republica Moldova.

1. Conditiile de inscriere.

1.1 Barourile interesate vor trimite o cerere de inscriere, pana la 5 martie 2019, prin una din modalitati:

- Prin posta, la adresa: Republica Moldova, mun. Chisinau, str. Bucuresti, 46, Uniunea Avocatilor din Republica Moldova, MD-2012;

- Prin e-mail la adresa uniunea.avocatilor.rm@gmail.com

2 Cererea de inscriere a echipei unui barou va cuprinde, in mod obligatoriu, numele tuturor membrilor echipei si numărul participantilor (suporterilor, decan, prodecan, etc) .
Aceasta informatie este necesara pentru rezervarea hotelului, organizarea excursiilor, etc.

1.3 Dupa verificarea si validarea de catre organizatori, fiecare echipa inscrisa va plati o taxa de participare de 2500 RON sau echivalentul In euro, cel tarziu 10 aprilie 2019.
Modalitatea de efectuare a platii va fi comunicata ulterior validarii cererii de inscriere.

Taxa de inscriere este destinata acoperirii partiale a costurilor (chirie, teren de joc, asistenta medicala, arbitraj, trofee, etc.)

Costurile de cazare si transport vor fi acoperite de participanti.

2. Echipele si jucatorii.

2.1 Echipele vor fi exclusiv din avocati care figureaza pe Tabloul avocatilor cu drept de exercitare a profesiei de avocat sau pe Tabloul avocatilor cu activitatea de avocat suspendata din fiecare Barou.

2.2 Lotul fiecarui Barou va fi compus din minim 8 si maxim 12 jucatori.

2.3 Fiecare jucator va prezenta un certificat medical cu mentiunea : "clinic sanatos. Apt pentru fotbal in conditiile competitiei sportive – turneul de minifotbal avocatilor din Republica Moldova si Romania"

2.4 Inainte de inceperea unui meci, fiecare avocat va purta asupra sa legitimatia de avocat valabila, o adeverinta a Baroului pentru avocatii cu activitatea suspendata.

3. Terenurile. Prezentare succinta a regulilor de joc (selectie)

3.1 Meciurile se vor disputa in mun. Chisinau, pe terenuri sintetice de dimensiuni reduse, pe durata a doua reprize a cate 15 sau 20 minute. In functie de numarul de echipe participante), cu o pauza de 5 minute. Este posibila disputarea mai multor meciuri pe durata unei zile.

3.2 Echipele vor fi formate din 6 jucatori (portar si 5 jucatori de camp)

3.3 Pe durata unui meci, schimbarile sunt permise in numar nelimitat. Orice intrare in terenul de joc se va face doar pe la linia mediana, chiar daca jocul nu este oprit, cu conditia ca jucatorul inlocuit sa fi parasit deja terenul, prin acelasi loc. Un jucator inlocuit poate reveni in joc, cu respectarea dispozitiilor privind inlocuirea.

3.4 Ii este interzis portarului, sub sanctiunea loviturii libere indirecte, sa atinga mingea cu mana, dupace aceasta i-a fost trimisa intentionat, cu piciorul, de catre un coechipier.

3.5 Repunerea in joc de la marginile laterale ale terenului se va efectua cu piciorul. Dintr-o repunere de la marginea terenului nu se poate inscrie direct un gol.

3.6 Repunerea de la poarta se efectueaza numai de catre portar, cu mana sau cu piciorul, din interiorul careului. Dintr-o repunere de la poarta nu se poate inscrie direct un gol.

4. Programul competitiei.

4.1 Faza grupelor preliminare. Departajare

4.1.1 In functie de numarul de echipe inscrise, vor fi alcatuite grupe preliminare prin tragere la sorti va fi petrecuta Live online de catre Comitetul de organizare a competitiei.

4.1.2 In cadrul grupelor preliminare, fiecare echipa va juca impotriva tuturor celorlalte echipe din grupa sa.

4.1.3 In caz de victorie, se acorda 3 puncte echipei invingatoare si 0 puncte echipei invinse. In caz de egalitate, fiecare echipa primeste 1 punct.

4.1.4 Departajarea se va face dupa urmatoarele criterii: numar de puncte, rezultatul meciului direct, golaveraj, numar de goluri marcate, criteriul fair-play (care favorizeaza echipa cu cele mai putine cartonase galbene si rosii acordate).

4.2 Faza eliminatorie

4.2.1 Pentru toate echipele, faza grupelor preliminare va fi urmata de o faza eliminatorie, in care fiecare echipa va infrunta o alta, clasata pe acelasi loc in alta grupa, desemnata prin tragere la sorti.

4.2.2 Faza eliminatorie va consta, astfel, in functie de numarul echipelor participante, din 16-imi de finala, optimi de finala, sferturi de finala, semifinale si finale.

4.2.3 In caz de egalitate, se trece direct la executarea loviturilor de departajare, cate 5 pentru fiecare echipa. Vor putea executa aceste lovituri si jucatorii care nu se aflau pe teren la finalul jocului.

5. Trofee.

5.1 La finalul competitiei, vor fi acordate urmatoarele trofee:

– Cupa Uniunii Avocatilor din Republica Moldova, echipei de pe primul loc.

– cupe echipelor clasate pe locurile 2 si 3.

– medalii componentilor echipelor de pe primele 3 locuri.

– diplome de participare tuturor echipelor participante.

– premii pentru cel mai bun jucator, pentru cel mai bun portar, pentru cel mai bun marcator al competitiei.

Comitetul de organizare.

Deciziile privind organizarea competitiei de fotbal pentru avocati "Cupa Uniunii Avocatilor din Republica Moldova", precum si solutionarea eventualelor contestatii formulate de jucatori sau echipe sunt atributul Comitetului de organizare, care are urmatoarea componentaƒ:

- Emanoil PLOSNITA, Presedintele Uniunii Avocatilor din Republica Moldova, tel: +373 69161353, e-mail: emanoil.plosnita@gmail.com;

- Vasile CEBAN, avocat, tel: +373 69152658, e-mail: v.ceban@mail.ru;

- Constantin GRIGORAS, avocat, tel: +37369358111, e-mail: cgrigoras@rambler.ru;

- Svetlana OLARI, avocat, tel: +373 69046285, e-mail: lana2007.81@mail.ru;

- Carolina CATAN, avocat, tel: +373 79642233, e-mail: catan.carina@yahoo.com;

Cu respect,

Emanoil PLOSNITA

Presedintele Uniunii Avocatilor

 


 

In atentia membrilor Baroului Sibiu

Publicam Hotararea Consiliului UNBR nr. 403 din 07 - 08 decembrie 2018

Descarcati Hotararea 403 aici   image

 


 

In atentia membrilor Baroului Sibiu

Publicam Hotararea Consiliului UNBR nr. 414 din 08 decembrie 2018

Descarcati Hotararea 414 aici   image

Descarcati Hotararea 414 aici   image

 


 

In atentia membrilor Baroului Sibiu

Baroul Brasov organizeaza conferinta "100 DE ANI DE VIATA JURIDICA IN ROMANIA MARE” 15 DECEMBRIE 2018

Descarcati programul conferintei aici   image

 


 

In atentia membrilor Baroului Sibiu

Publicam Hotararea Consiliului UNBR nr. 406 din 08 decembrie 2018 privind valoarea punctului de pensie incepand cu 01.01.2019

Hotararea Consiliului UNBR nr. 407 din 08 decembrie 2018 privind cuantumul ajutorului lunar pentru cresterea copilului incepand cu 01.01.2019

Hotararea Consiliului UNBR nr. 410 din 08 decembrie 2018 privind cuantumul ajutorului lunar pentru cresterea copilului incepand cu 01.01.2019

Descarcati Hotararea 406 aici   image

Descarcati Hotararea 407 aici   image

Descarcati Hotararea 410 aici   image

Descarcati Hotararea 410 aici   image

 


 

In atentia membrilor Baroului Sibiu

Publicam Hotararea Consiliului UNBR nr. 400 din 08 decembrie 2018 privind organizarea la 03 martie 2019 a examenului de primire in profesia de avocat si admitere in cadrul Institutului National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor (in vederea dobandirii titlului profesional de avocat stagiar) si de primire in profesia de avocat a persoanelor care au absolvit examenul de definitivat in alte profesii juridice.

Descarcati Hotararea 400 aici   image

Descarcati Hotararea 400 aici   image

 


 

In atentia membrilor Baroului Sibiu

Publicam Hotararea Consiliului UNBR nr. 399/08.12.2018 prin care se ratifica Decizia Comisiei Permanente nr. 359/06.10.2018 privind validarea examenului de primire in profesie – sesiunea august 2018 – ca avocat stagiar si pentru persoanele care au sustinut examenul de definitivat in alte profesii juridice precum si a rezultatelor acestuia.

Descarcati Hotararea 399 aici   image

Descarcati Hotararea 399 aici   image

 


 

In atentia membrilor Baroului Sibiu

Publicam Hotararea Consiliului UNBR nr. 398 din 07-08 decembrie 2018 privind programul de activitati al organelor colective de conducere a profesiei de avocat organizate la nivel national in anul 2019, tinand cont de propunerile si dezbaterile facute in cadrul sedintei Consiliului U.N.B.R. privind orarul de organizare a adunarilor generale ale avocatilor, de calendarul evenimentelor si al actiunilor programate a fi desfasurate de catre barouri si de activitatile planificate a se desfasura la nivelul CCBE – Consiliului Barourilor Europene si ale U.I.A. – Uniunii Internationale a Avocatilor (in limita comunicarilor facute catre U.N.B.R.), in raport de datele sustinerilor examenelor organizate de Consiliul U.N.B.R., prin I.N.P.P.A., potrivit Legii nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat.

Descarcati Hotararea 398 aici   image

Descarcati Hotararea 398 aici   image

 


 

In atentia membrilor Baroului Sibiu

Publicam adresa nr.47-DCAJ din 20 noiembrie 2018 prin care Departamentul de Coordonare a Asistentei Judiciare din cadrul UNBR a rugat decanii barourilor sa comunice UNBR daca exista restante inregistrate la plata onorariilor cuvenite pentru asistenta judiciara, perioada intarzierii si suma restanta, avand in vedere dispozitiile Legii nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat, in partea privitoare la organizarea legala a asistentei judiciare, si in special prevederile art. 84 alin. (2) din Legea nr. 51/1995 in forma in vigoare in prezent, conform art. I pct. 39 din Legea nr. 25/2017 care prevede ca: ”Plata onorariilor … se face in termen de 45 de zile de la data depunerii deconturilor de catre barouri, la organul judiciar competent.”

Descarcati documentul aici   image

 


 

In atentia membrilor Baroului Sibiu

Uniunea Profesiilor Liberale din Romania anunta Conferinta "Modificarea Ordonantei nr. 2/2000: Perfectionarea cadrului juridic al expertizei judiciare", eveniment care va avea loc luni, 5 noiembrie 2018, la Aula Magna a Palatului Patriarhiei.

Conferinta se va desfasura in intervalul orar 13:00-16:30 (cu o pauza de cafea intre orele 15:00-15:30) si va trata o tema de mare actualitate pentru membrii profesiilor liberale avand in vedere numeroasele dificultati cu care acestia se confrunta in activitatea lor curenta relativ la expertiza judiciara.

Tema Conferintei va fi sustinuta de catre reprezentanti ai Ministerului Justitiei, asociatiilor de magistrati, specialisti in domeniu, membri ai profesiilor liberale etc.

Inregistrarea participantilor se face intre orele 12:30-13:00. Conditiile de participare la Conferinta sunt cele mentionate in Formularul de inregistrare pentru participarea la Conferinta care poate fi descarcat AICI

 


 

In atentia membrilor Baroului Sibiu

Decizia nr. 363 / 06 octombrie 2018 a Comisiei Permanente a UNBR privind prelungirea valabilitatii legitimatiilor pentru avocati tip card cu cip de proximitate care expira inainte de data de 31.12.2018 si au aplicate vize anuale sub forma de timbru holografic valabile pana la sfarsitul anului 2018.

Descarcati documentul aici   image

Descarcati documentul aici   image

 


 

In atentia membrilor Baroului Sibiu

Publicam Decizia nr. 359/06.10.2018 a Comisiei Permanente a UNBR privind validarea examenului de primire in profesie, sesiunea august 2018UNIUNEA NATIONALA A BAROURILOR DIN ROMANIA

COMISIA PERMANENTADecizia nr. 359 / 06 octombrie 2018 privind validarea examenului de primire in profesie ca avocat stagiar si pentru persoanele care au sustinut examenul de definitivat in alte profesii juridice precum si a rezultatelor acestuia

Comisia Permanenta a Uniunii Nationale a Barourilor din Romania, convocata in sedinta la data de 06 octombrie 2018,

Avand in vedere Hotararea nr. 396/25.08.2018 a Consiliului Uniunii Nationale a Barourilor din Romania prin care se mandateaza Comisia Permanenta sa indeplineasca in numele Consiliului U.N.B.R. atributia prevazuta de art. 65 lit. i) din Legea nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat republicata si art. 37 din Statutul profesiei de avocat, cu privire la validarea examenului de primire in profesie ca avocat stagiar si pentru persoanele care au sustinut examenul de definitivat in alte profesii juridice, sesiunea august 2018, pe baza Raportului intocmit de Presedintele Comisiei Nationale de Examen,

In conformitate cu dispozitiile art. 67 alin. (1) lit. a), b) si h) si alin. (3) din Legea nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat, republicata, precum si a prevederilor art. 37 din Statutul profesiei de avocat,

– analizand organizarea si desfasurarea examenului de primire in profesie ca avocat stagiar si pentru persoanele care au sustinut examenul de definitivat in alte profesii juridice, sesiunea august 2018,

– luand act de raportul Presedintelui Comisiei Nationale de Examen privind organizarea si desfasurarea examenului de primire in profesie ca avocat stagiar si pentru persoanele care au sustinut examenul de definitivat in alte profesii juridice, sesiunea august 2018, impreuna cu anexele sale,

– luand act de rezultatele definitive ale examenului de primire in profesie ca avocat stagiar si pentru persoanele care au sustinut examenul de definitivat in alte profesii juridice, sesiunea august 2018, astfel cum au fost acestea comunicate de catre Comisia Nationala de Examen si publicate pe paginile web ale I.N.P.P.A. si U.N.B.R.,

DECIDE:

Art. 1. – Valideaza examenul de primire in profesie ca avocat stagiar si pentru persoanele care au sustinut examenul de definitivat in alte profesii juridice, sesiunea august 2018, precum si rezultatele definitive ale acestui examen, astfel cum acestea au fost comunicate de catre Comisia Nationala de Examen si publicate pe paginile web ale I.N.P.P.A. si U.N.B.R.

Art. 2. – Dispune, in baza prevederilor art. 37 alin. 1) din Statutul profesiei de avocat, cu modificarile si completarile ulterioare, primirea in profesie a candidatilor declarati admisi la examenul de primire in profesie ca avocat stagiar si pentru persoanele care au sustinut examenul de definitivat in alte profesii juridice, sesiunea august 2018, precum si emiterea deciziilor de primire in profesie a acestora.

Art. 3. – Deciziile de primire in profesie prevazute la art. 2 se vor comunica barourilor la care candidatii s-au inscris. Barourile vor proceda la comunicarea deciziilor catre candidatii admisi.

Art. 4. – Toate cererile, memoriile, petitiile privind organizarea examenului ori alte aspecte in legatura cu care se sustine ca nu au fost solutionate in etapa solutionarii contestatilor la barem si in etapa solutionarii contestatiilor la punctaj se inainteaza catre Consiliul UNBR in sedinta din luna decembrie 2018, pe baza documentelor inregistrate in evidenta UNBR cu privire la desfasurarea examenului.

Art. 5. – Prezenta Decizie se afiseaza pe pagina web a Uniunii Nationale a Barourilor din Romania (www.unbr.ro) si se comunica prin e-mail barourilor si I.N.P.P.A. in vederea luarii in evidenta a candidatilor declarati admisi in calitate de avocati stagiari.

COMISIA PERMANENTA A UNBRDescarcati documentul aici   image

Descarcati documentul aici   image

 


 

In atentia membrilor Baroului Sibiu

INVITATIE pentru celebrarea ”Zilei Europene a Avocatilor 2018”, cu tema: ”Apararea aparatorilor Drepturilor Omului si a Statului de Drept”.

La data de 26 octombrie 2018, Uniunea Nationala a Barourilor din Romania (UNBR) si Baroul Bucuresti, organizeaza masa rotunda, cu tema “De ce sunt importanti avocatii? Aparand aparatorii Statului de Drept”. Tema este propusa de Consiliul Barourilor Europene (CCBE) pentru a celebra Ziua Europeana a Avocatilor, care, anul acesta, are loc concomitent cu Ziua Europeana a Justitiei.

Actiunea va avea loc la Biblioteca Baroului Bucuresti si va fi urmata de festivitatea depunerii juramantului de catre avocatii stagiari nou primiti in profesie, la Palatul de Justitie!

Ziua Europeana Avocatilor 2018 subliniaza importanta avocatilor si a aparatorilor drepturilor omului in Europa. in cadrul sprijinirii independentei avocatilor si a rolului acestora in apararea drepturilor cetatenilor, CCBE este foarte interesat de activitatea Consiliului Europei in examinarea si redactarea unei Conventii europene a profesiei de avocat.

In vederea marcarii acestui eveniment, UNBR intentioneaza sa publice o brosura bilingva, cu contributia avocatilor pe aceasta tema.

In acest scop, UNBR invita avocatii romani sa trimita material la adresa unbr@unbr.ro pana la data de 10.10.2018. In cele ce urmeaza, propunem cateva subiecte pe aceasta tematica, cu mentiunea ca acestea nu sunt limitative, orice propunere noua fiind binevenita.

UNBR va publica si pe site-ul www.unbr.ro, la Rubrica Ziua Europeana a Avocatilor, materialele furnizate si bibliografia necesara pentru realizarea acestora.

PROPUNERI de subiecte pentru Ziua Europeana a Avocatilor 1018

● Rolul avocatului in mentinerea statului de drept
● Rolul organizatiilor profesionale in protectia avocatului. Drept comparat
● Baroul ca aparator al profesiei de avocat
● Eficacitatea reglementarilor privind independenta avocatului in Romania
● Instrumentele europene si internationale care urmaresc protectia avocatilor
● Sunt necesare dispozitii suplimentare pentru protectia avocatilor in exercitarea functiei lor de reprezentare a clientilor?
● Aparator versus complice al clientului. Linia de demarcatie
● Obligatiile de raportare versus denuntul clientului. Limitele obligatiei de raportare a tranzactiilor suspecte
● Limitele raspunderii penale a avocatului pentru fapte savarsite in exercitiul profesiei. (Avocatul nu raspunde penal pentru sustinerile facute in apararea clientului. Linia de demarcatie fata de fapta penala)
● Noi garantii ale apararii prevazute in Legea nr. 25/2017 privind modificarea si completarea Legii nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat
● Garantiile dreptului la aparare in Romania
● Avocatul ca subiect al supravegherii tehnice
● Atu-urile avocatului in contextul concurentei cu alte profesii
● Avocatii in prima linie a apararii drepturilor omului
● Apararea apararii prin mijloace de drept penal
● Presiunile cu care se confrunta avocatii in ultimul deceniu
● Evolutia jurisprudentei CEDO si CJUE privind dreptul la aparare
● Reglementari europene si nationale care restrang garantiile dreptului la aparare
● Reglementari care aduc atingere drepturilor avocatilor
● Statutul avocatilor de parteneri indispensabili ai justitiei. Ce drepturi rezulta din acest statut (hotararea GOLDER vs Regatul Unit)
● Instrumente international de natura a garanta rolul esential al avocatului, ca actor al justitiei si al Statului de Drept
● Necesitatea unei Conventii Europene privind profesia de avocat. Demersurile UNBR privind adoptarea Conventiei Europene privind profesia de avocat de catre Comitetul de Ministri.
● Principiile generale privind libertatea de a exercita profesia de avocat (Recomandarea nr. (2000) 21 privind libertatea de exercitare a profesiei de avocat). Drepturi, identificate in Recomandare care nu figureaza in campul de aplicare al CEDO
● Altele

 


 

In atentia membrilor Baroului Sibiu

Publicam lista centralizatoare a avocatilor care au fost inscrisi la cursurile de pregatire profesionala in vederea organizarii examenului pentru inscrierea pe Lista administratorilor procedurii si lichidatorilor pentru procedura insolventei persoanelor fizice (in continuare cursuri online – insolventa persoanei fizice).

Lista atasata a avut in vedere criteriile stabilite de Comisia Permanenta in sedinta din data de 11-12 mai a.c. iar regulile in raport de care au fost solutionate si definitivate solicitarile privind includerea in listele de inscriere la cursuri au fost cele prevazute la art. 12 din Legea 151/2015 privind procedura insolventei persoanelor fizice. Insolventa persoanelor fizice precum si dovedirea achitarii taxei stabilite in sedinta Consiliului UNBR din 16-17 februarie 2018 in care s-a hotarat ca un (1) curs sa coste 50 lei iar taxa de scolarizare pentru tot modulul (10 cursuri) sa fie de 500 de lei.

Datele tehnice de conectare urmeaza sa fie transmise, individual, persoanelor cuprinse in tabelul atasat prezentei comunicari. Lansarea cursurilor va fi anuntata atat prin publicare pe site INPPA cat si prin comunicare pe adresele de email indicate de aplicanti.

Avocatii care doresc sa semnaleze si sa solicite indreptarea unei eventuale erori materiale privind inscrierea in lista centralizata alaturata prezentei comunicari sunt rugati sa contacteze secretariatul INPPA la adresa de email insolventa@inppa.ro

Prezenta comunicare se transmite tuturor barourilor cu rugamintea de a fi adusa la cunostinta avocatilor si se publica pe paginile de internet ale UNBR si INPPA.

Av. Traian BRICIU

Vicepresedinte UNBRDescarcati documentul aici   image

Descarcati documentul aici   image

 


 

In atentia membrilor Baroului Sibiu

Baroul Sibiu in colaborare cu Institutul National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor organizeaza conferinta:

"Aplicarea codurilor fundamentale in Anul Centenarului Marii Uniri "

Se acorda puncte pentru asigurarea obligatiilor de pregatire profesionala continua, conform Programelor intocmite de organele profesiei.imageDescarcati Programul conferintei aici

 


 

In atentia membrilor Baroului Sibiu

Publicam Decizia Comisiei Permanente nr. 346/2018Descarcati Decizia CP 346 aici   image

Descarcati Decizia CP 346 aici   image

 


 

Uniunea Nationala a Barourilor din Romania (U.N.B.R.) va invita la Conferinta de lansare a Proiectului “Program de educatie si asistenta juridica pentru imbunatatirea accesului cetatenilor la justitie "JUST ACCESS", finantat prin Programul Operational Capacitate Administrativa, Axa prioritara 2: Administratie publica si sistem judiciar accesibile si transparente; Obiectivul specific 2.3: Asigurarea unei transparente si integritati sporite la nivelul sistemului judiciar in vederea imbunatatirii accesului si a calitatii serviciilor furnizate la nivelul acestuia.

Va transmitem atasat invitatia de participare si formularul de inscriere pe care avem rugamintea sa il returnati completat, semnat si stampilat, in atentia Secretariatului evenimentului, pana la data de 31 august, la urmatoarele coordonate:

Telefon/fax: 021 348 00 12

E-mail: just_access@gsgroup.ro

Mobil: 0722 547 801


Va stam cu placere la dispozitie pentru orice informatii suplimentare va vor fi necesare. In cazul in care nu doriti sa participati la eveniment, va rugam sa ne transmiteti raspunsul dvs negativ pe fax sau e-mail.
Va multumim!
Miruna Stefanica
Global Services Group SRLDescarcati Formular inscriere aici   image

Descarcati Invitatie JUST ACCESS aici   image

 


 

Publicam tabelele cuprinzand candidatii inscrisi la examen sesiunea august 2018 precum si decizia nr. 20.07.08.2018 privind validarea dosarelor de inscriere.

image image image imageDescarcati Decizia de validare aici

Descarcati Tabel candidati definitivi aici

Descarcati Tabel candidati stagiari 1 aici

Descarcati Tabel candidati stagiari 2 aici

 


 

In atentia membrilor Baroului Sibiu


Publicam adresa nr. 513/19.07.2018 privind personalizarea salilor de sedinte din cadrul Curtii de Apel Alba-Iulia.

Descarcati documentul aici  image

 


 

In atentia membrilor Baroului Sibiu


Sub egida Centenarului Marii Uniri, Baroul Bucuresti are onoarea de a invita Barourile din Romania sa participe in perioada 21 - 22 septembrie 2018 la Competitia de fotbal pentru avocati “Cupa Ziua Baroului Bucuresti”, eveniment integrat in cadrul activitatilor de celebrare a Baroului.

Conditii de inscriere

Barourile interesate vor trimite o cerere de inscriere, pana la 28 august 2018, prin una din urmatoarele modalitati:

- prin posta, la adresa: Baroul Bucuresti , str. Dr.Dumitru Raureanu nr.3, sector 5;

- prin fax, la nr. 021.312.10.84

- prin e-mail, la adresa: secretariat@baroul-bucuresti.ro

Cererea de inscriere a echipei unui barou va cuprinde, in mod obligatoriu, numele tuturor componentilor echipei.

Dupa verificarea si validarea cererii de catre organizatori, fiecare echipa inscrisa va plati o taxa de participare de 1500 lei pana la data de 04 septembrie 2018. Modalitatea de efectuare a platii va fi comunicata ulterior validarii cererii de inscriere.

Taxa de inscriere este destinata acoperirii partiale a costurilor competitiei (chirie terenuri de joc, asistenta medicala, arbitraj, trofee etc.), diferenta urmand a fi suportata de Baroul Bucuresti.

Cu stima,

Av. Ion Dragne

Decanul Baroului Bucuresti

Descarcati Regulamentul aici  image

 


 

In atentia membrilor Baroului Sibiu


Publicam documentatia privind procedura de achizitie a serviciilor de asistenta juridica.

Descarcati Adresa solicitare aici  image

Descarcati Caiet de sarcini aici  image

Descarcati Formulare aici  image

 


 

In atentia membrilor Baroului Sibiu


image

Pornind de la expresia " mens sana in corpore sano ", confratii dvs. din Baroul Arges au hotarat ca e timpul sa demonstram ca sportul face casa buna cu ... avocatura!!!

Va invitam sa participati alaturi de noi la prima editie a "STAR OPEN TENIS"- Turneul National al Avocatilor, care se va desfasura la Complexul Star Arena Bascov, Pitesti, Arges, in perioada 7-9 septembrie 2018.

Intr-un decor de vis, intr-o oaza de verdeata si liniste, pe malul Argesului, organizatorii evenimentului- Baroul Arges si Tenis Club AS va asteapta cu cele 6 terenuri( 2 acoperite), terasa, hotel, piscina , dorind ca aceasta competitie sa devina una de traditie pentru avocatii din Romania!

Timp de 3 zile vom incerca sa uitam de griji si probleme si vom incerca sa descoperim care sunt cei mai buni tenismeni dintre avocati!
Va asteptam!

Detaliile privind taxa de participare si ofertele complexului Star Arena pentru cazare si mancare, precum si alte detalii organizatorice, vor fi anuntate cel tarziu pe 27.07.2018.

Cabinet Individual Avocat Nicolescu Dragos-Andrei
Baroul Arges
Tel: 0746-152565

Regulament turneu tenis aici  image

 


 

In atentia membrilor Baroului Sibiu


ANUNT DE SELECTIE PENTRU PROIECTUL EUROPEAN MULTILATERAL EXCHANGE OF LAWYERS


Informatii despre proiectUniunea Nationala a Barourilor din Romania participa in calitate de partener la Proiectul MULTILATERAL EXCHANGE OF LAWYERS al carui scop este schimbul de avocati intre tarile Uniunii Europene (UE) care urmareste sa permita o mai mare mobilitate a avocatilor in cadrul Uniunii Europene si sa contribuie la dezvoltarea unei culturi judiciare europene.

Proiectul este condus de Fundatia Europeana a Avocatilor, in parteneriat cu barourile locale din Atena si Paris, consultantii juridici din Polonia si barourile nationale din Romania, Lituania, Spania si Republica Ceha. in cadrul proiectului, avocatii din 7 state membre ale UE vor avea posibilitatea de a fi instruiti in strainatate in institutiile gazda din sectorul juridic.

Pe durata proiectului sunt prevazute 4 perioade de schimb intre avocatii europeni.

Primele 2 etape de participare la program s-au desfasurat in perioada noiembrie 2017 – februarie 2018, martie – iunie 2018 luand in considerare preferintele si disponibilitatea posturilor in institutiile gazda.

Ce-a de-a treia etapa de schimburi va avea loc in perioada septembrie – decembrie 2018.

A patra etapa de schimburi va avea loc in perioada ianuarie-aprilie 2019.


In aceste etape, 10 avocati romani sunt trimisi in strainatate in institutiile din tarile participante la proiect, iar U.N.B.R. – prin institutiile/entitatile selectate, va gazdui 10 avocati europeni.

Durata fiecarei plasari va fi de doua saptamani, iar institutiile gazda din tarile partenere vor fi fie barouri locale sau nationale, fie forme de exercitare a profesiei de avocat, de preferinta cu activitati transfrontaliere in Europa.

Schimburile nu au niciun cost pentru institutiile beneficiare, iar cheltuieli de deplasare, de sedere si de cazare ale avocatilor participanti sunt acoperite de Comisia Europeana si partial de avocatii selectati sa participe in proiect.

Informatii privind procesul de selectie al institutiilor gazda din Romania pentru runda a 3 a

U.N.B.R. initiaza procesul de selectare a 2 institutii gazda (barouri si forme de exercitare a profesiei de avocat) pentru avocatii europeni selectati in proiect dintr-un alt stat UE.


Avocatii selectati in proiect pentru runda a 3 a care au optat pentru desfasurarea activitatilor din proiect in Romania sunt un avocat din Spania si unul din Polonia. CV-urile lor sunt atasate prezentului anunt.

Oferta ferma de a primi astfel de avocati straini in schimbul de experienta trebuie sa contina urmatoarele explicatii:

– In cazul barourilor
– indicarea formelor de exercitare a profesiei din cadrul baroului care isi manifesta intentia de a asigura conditiile pentru desfasurarea acestui schimb de experienta, indicarea domeniilor de practica ale acestora, adresa de e-mail, telefon si persoana de contact; implicarea in mediatizarea in randul formelor de exercitare a profesiei inscrise pe Tabloul avocatilor a proiectului si facilizarea implicarii formelor de exercitare a profesiei in asigurarea derularii proiectului;

– In cazul formelor de exercitare a profesiei – manifestarea intentiei de a asigura conditiile pentru desfasurarea acestui schimb de experienta, indicarea domeniilor de practica ale societatii, confirmarea asigurarii unei indrumari in limba engleza, adresa de e-mail, telefon si persoana de contact.

Constituie un avantaj desfasurarea unor activitati transfrontaliere in Europa.

Propunerile pot fi trimise prin e-mail la urmatoarea adresa: unbr@unbr.ro, cu mentionarea in titlul mesajului a titlului proiectului () precum si a perioadei de schimb pentru care se exprima disponibilitatea.

Termenul limita de primire a propunerilor este 23 iulie 2018.

 


 

In atentia membrilor Baroului Sibiu


image

Urmare comunicarii electronice din data de 10 iulie 2018, privind desemnarea unui numar de avocati care sa poata fi implicati in derularea proiectului JUST ACCES, in raport de comunicarile efectuate de managerul de proiect, s-au transmis unele PRECIZARI.

Pentru detalii va rugam accesati urmatorul link aici

 


 

In atentia membrilor Baroului Sibiu


image

Proiectul implementat de Uniunea Nationala a Barourilor din Romania (U.N.B.R.) in parteneriat cu Fundatia Centrul de Resurse Juridice (CRJ), denumit ”Program de educatie si asistenta juridica pentru imbunatatirea accesului cetatenilor la justitie – JUST ACCESS” este finantat in cadrul Programului Operational Capacitate Administrativa 2014-2020, axa prioritara 2 – Administratie publica si sistem judiciar accesibile si transparente, obiectivul specific 2.3: Asigurarea unei transparente si integritati sporite la nivelul sistemului judiciar in vederea imbunatatirii accesului si a calitatii serviciilor furnizate la nivelul acestuia.

Obiectivul general al proiectului vizeaza imbunatatirea accesului cetatenilor la justitie (in special pentru categoriile apartinand grupurilor vulnerabile) prin informare-constientizare in randul cetatenilor si prin cresterea calitatii serviciilor furnizate de catre autoritatile centrale si locale ca urmare a promovarii formarii continue a avocatilor si specialistilor din domeniul social si a inter-disciplinaritatii in abordarea cazurilor.

Obiectivele specifice ale proiectului:

– Obiectiv specific nr. 1: Cresterea accesului la justitie al cetatenilor prin derularea de campanii nationale de informare si educatie juridica in randul a peste 6000 de tineri (elevi si studenti).

– Obiectiv specific nr. 2: Imbunatatirea serviciilor si asistentei juridice oferite cetatenilor prin formarea a cel putin 210 de angajati DGASPC si SPAS la nivel national, in vederea alcatuirii de echipe multidisciplinare (avocati, juristi, asistent social, psiholog) care sa raspunda nevoilor cetatenilor cu privire la accesul la justitie.

– Obiectiv specific nr. 3: Imbunatatirea serviciilor juridice puse la dispozitia cetatenilor, inclusiv a categoriilor vulnerabile prin crearea unor resurse de invatare si formarea a aprox. 1400 de profesionisti din domeniul juridic (avocati si personal din cadrul administratiei publice cu atributii in legatura cu activitatea sistemului judiciar) pentru implementarea Noilor Coduri fundamentale (penal, procedura penala, civil, rocedura civila).

– Obiectiv specific nr. 4: Imbunatatirea cadrului legislativ in vederea cresterii accesului la justitie al categoriilor defavorizate/grupurilor vulnerabile prin elaborarea de propuneri de modificare in vederea imbunatatirii asistentei juridice si accesului la justitie.

Proiectul contribuie la indeplinirea rezultatului de program: ”Grad crescut de acces la justitie al cetatenilor prin derularea de campanii de informare/educatie juridica si oferirea de servicii suport, inclusiv de asistenta juridica, puse la dispozitia cetatenilor” prin urmatoarele rezultate asteptate, stabilite la nivel de proiect:

– Rezultat proiect 1: Realizarea unei campanii privind educatia juridica in randul tinerilor din 6 centre universitare (educatie juridica pentru studentii la asistenta sociala, sociologie, psihologie, politie, cu privire la drepturile cetatenilor si accesul la justitie).

– Rezultat proiect 2: Imbunatatirea serviciilor si a asistentei juridice oferite de DGASPC/SPAS si avocati prin crearea de echipe multidisciplinare nonformale in beneficiul grupurilor vulnerabile (avocat, juristi, asistent social, psiholog).

– Rezultat proiect 3: Crearea unor resurse de invatare pentru profesionisti din domeniul juridic, cu precadere avocati din carul barourilor cu atributii in legatura cu functionarea Serviciilor de Asistenta Juridica si personal din cadrul administratiei publice cu atributii in legatura cu activitatea sistemului judiciar, in vederea imbunatatirii serviciilor acordate de acestia si cresterii accesului la justitie al cetatenilor ce apartin categoriilor defavorizate/grupurilor vulnerabile.

– Rezultat proiect 4: Imbunatatirea cadrului legislativ in vederea cresterii accesului la justitie al categoriilor defavorizate/grupurilor vulnerabile prin elaborarea de propuneri de modificare a manierei in care se acorda asistenta juridica din oficiu si pentru incurajarea efectiva a avocaturii pro bono in beneficiul categoriilor defavorizate/grupurilor vulnerabile.

In vederea realizarii obiectivelor propuse si atingerii rezultatelor stabilite, va adresam rugamintea ca pana la data de 27 iulie a.c. sa desemnati cel putin 2 avocati formatori pentru sesiunile de formare care se vor desfasura in cadrul proiectului si pentru implicarea in activitatile din proiect.

Totodata va adresam rugamintea ca pana la aceeasi data sa ne comunicati numele responsabililor coordonatori ai serviciilor de asistenta judiciara.

Comunicarile vor fi efectuate pe adresa de email justa@unbr.ro si vor contine datele de contact (numar de telefon si adresa de email).

Av. dr. Gheorghe Florea

Presedintele Uniunii Nationale a Barourilor din Romania

 


 

In atentia membrilor Baroului Sibiu


image

Lansarea proiectului

„Program de educatie si asistenta juridica pentru imbunatatirea accesului cetatenilor la justitie – JUST ACCESS”Uniunea Nationala a Barourilor din Romania (U.N.B.R.), in parteneriat cu Fundatia Centrul pentru Resurse Juridice (CRJ), anunta lansarea proiectului „Program de educatie si asistenta juridica pentru imbunatatirea accesului cetatenilor la justitie – JUST ACCESS”, proiect finantat in cadrul Programului Operational Capacitate Administrativa 2014-2020, axa prioritara 2: Administratie publica si sistem judiciar accesibile si transparente, obiectivul specific 2.3: Asigurarea unei transparente si integritati sporite la nivelul sistemului judiciar in vederea imbunatatirii accesului si a calitatii serviciilor furnizate la nivelul acestuia.

Obiectivul general al proiectului: imbunatatirea accesului cetatenilor la justitie (in special pentru categoriile apartinand grupurilor vulnerabile) prin informare-constientizare si prin cresterea calitatii serviciilor furnizate de catre autoritatile centrale si locale ca urmare a promovarii formarii continue a avocatilor si specialistilor din domeniul social si a interdisciplinaritatii in abordarea cazurilor.

Obiectivele specifice ale proiectului:

1. Cresterea accesului la justitie al cetatenilor prin derularea de campanii nationale de informare si educatie juridica in randul a peste 6000 de tineri (elevi si studenti).
2. Imbunatatirea serviciilor si asistentei juridice oferite cetatenilor prin formarea a cel putin 210 de angajati DGASPC si SPAS la nivel national, in vederea alcatuirii de echipe multidisciplinare (avocati, juristi, asistent social, psiholog) care sa raspunda nevoilor cetatenilor cu privire la accesul la justitie.
3. Imbunatatirea serviciilor juridice puse la dispozitia cetatenilor, inclusiv a categoriilor vulnerabile prin crearea unor resurse de invatare si formare a aprox. 1400 de profesionisti din domeniul juridic (avocati si personal din cadrul administratiei publice cu atributii in legatura cu activitatea sistemului judiciar) pentru implementarea Noilor Coduri fundamentale (penal, procedura penala, civil, procedura civila).
4. Imbunatatirea cadrului legislativ in vederea cresterii accesului la justitie al categoriilor defavorizate prin elaborarea de propuneri de modificare in vederea imbunatatirii asistentei juridice si accesului la justitie.

Proiectul contribuie la rezultatul de program „Grad crescut de acces la justitie al cetatenilor prin derularea de campanii de informare/educatie juridica si oferirea de servicii suport, inclusiv de asistenta juridica, puse la dispozitia cetatenilor”, prin urmatoarele rezultate asteptate la nivel de proiect:

1. Realizarea unei campanii privind educatia juridica in randul tinerilor din sase centre universitare (educatie juridica pentru studentii la asistenta sociala, sociologie, psihologie, politie, cu privire la drepturile cetatenilor si accesul la justitie).
2. Imbunatatirea serviciilor si a asistentei juridice oferite de DGASPC/SPAS si avocati prin crearea de echipe multidisciplinare in beneficiul grupurilor vulnerabile (avocati, juristi, asistenti sociali, psihologi).
3. Crearea unor resurse de invatare pentru profesionistii din domeniul juridic, cu precadere avocati din cadrul barourilor cu atributii in legatura cu functionarea Serviciilor de Asistenta Juridica si personal din cadrul administratiei publice cu atributii in legatura cu activitatea sistemului judiciar, in vederea imbunatatirii serviciilor acordate de acestia si cresterii accesului la justitie al cetatenilor ce apartin categoriilor defavorizate/grupurilor vulnerabile.
4.Imbunatatirea cadrului legislativ in vederea cresterii accesului la justitie al categoriilor defavorizate/grupurilor vulnerabile prin elaborarea de propuneri de modificare a manierei in care se acorda asistenta juridica din oficiu si pentru incurajarea efectiva a avocaturii pro bono in beneficiul categoriilor defavorizate/grupurilor vulnerabile.

Valoarea totala a proiectului este de 3.889.726,21 lei iar valoarea cofinantarii UE este de 3.811.931,69 lei.

Durata de implementare a proiectului este de 16 luni, in perioada 22.06.2018 – 22.10.2019.

Date de contact:

Beneficiar – Uniunea Nationala a Barourilor din Romania, Splaiul Independentei nr. 5, sector 5, Bucuresti, tel: 021/3134875, 021/3160739, fax: 021/3134880, www.unbr.ro, email: justa@unbr.ro

Partener – Fundatia Centrul de Resurse Juridice, Str. Arcului nr. 19, sector 2, Bucuresti, tel: 021/212.05.20, 021/212.06.90, fax: 021/212.05.19, www.crj.ro, email: office@crj.ro

 


 

In atentia membrilor Baroului Sibiu


Publicam Hotararea nr. 370/22.06.2018 a Consiliului UNBR prin care se aproba Planul de invatamant al Institutului National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor corespunzator anului II de pregatire profesionala initiala, cuprins in Anexa.

Descarcati fisierul aici  image

Descarcati fisierul aici  image

 


 

In atentia membrilor Baroului Sibiu


Publicam protocolul de colaborare privind educatia juridica in scoli.

imageDescarcati fisierul aici  image

 


 

In atentia membrilor Baroului Sibiu


Publicam Hotararea nr. 369 /22.06.2018 privind taxele de examenului de primire in profesie, sesiunea septembrie 2018.

Descarcati fisierul aici  image

Descarcati fisierul aici  image

 


 

In atentia membrilor Baroului Sibiu


Publicam Hotararea nr. 368/22.06.2018 privind organizarea examenului de primire in profesie, sesiunea septembrie 2018.

Descarcati fisierul aici  image

Descarcati fisierul aici  image

 


 

In atentia membrilor Baroului Sibiu


Publicam Hotararea nr. 367/ 22.06.2018 a Consiliului UNBR pentru republicarea in forma consolidata a Regulamentului – cadru privind organizarea examenului de primire in profesia de avocat si admitere in cadrul Institutului National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor (in vederea dobandirii titlului profesional de avocat stagiar) si de primire in profesia de avocat a persoanelor care au absolvit examenul de definitivat in alte profesii juridice

Descarcati fisierul aici  image

Descarcati fisierul aici  image

 


 

In atentia membrilor Baroului Sibiu


INFORMARE privind testarea gratuita a serviciului EBAS, discountul la pretul abonamentului si o serie de facilitati in utilizare.

Descarcati Informarea aici  image

Descarcati Protocolul aici  image

 


 

In atentia membrilor Baroului Sibiu


Publicam programul Simpozionului din 23 iunie 2018 “Contributia avocatilor la realizarea Marii Uniri“ organizat la Casa de Cultura a Studentilor din Alba Iulia incepand cu ora 10.00.

image 


 

In atentia membrilor Baroului Sibiu


Avem placerea de a va invita sa va alaturati avocatilor din Baroul Dolj care participa la proiectul “Alpinism in Carpati”, derulat in cadrul programului “12 Trepte catre Marea Unire”, sens in care trasmitem atasat programul manifestarii.

In eventualitatea participarii, va rugam sa confirmati pana la data de 20.06.2018.

Cu stima,

Av.Lucian Bernd Sauleanu
Decanul Baroului Dolj

Descarcati programul aici  image

 


 

In atentia membrilor Baroului Sibiu


”NOTA DE INFORMARE A AVOCATILOR privind prelucrarea datelor cu caracter personal”
(model orientativ pentru barouri, in vederea informarii avocatilor).

In contextul intrarii in vigoare a Regulamentului General privind Protectia Datelor nr. (UE) 2016/679 cu referire la protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste colectarea, prelucrarea si circulatia datelor cu caracter personal, publicam ”NOTA DE INFORMARE A AVOCATILOR privind prelucrarea datelor cu caracter personal” (model orientativ) care este preluat de Baroul Sibiu, in vederea informarii avocatilor.

Descarcati fisierul aici  image

Descarcati fisierul aici  image

 


 

In atentia membrilor Baroului Sibiu


Baroul Alba impreuna cu Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Uniunea Avocatilor Europeni, Curtea de Apel Alba Iulia, Baroul Hunedoara si Universitatea ”1 Decembrie 1918” Alba Iulia, organizeaza in cadrul activitatii de pregatire profesionala continua a avocatilor, in data de 29 Iunie 2018, ora 09:00, la „Complex Mercur” din Alba Iulia, str. Vasile Alecsandri nr. 68, conferinta cu tema:

„Independenta si impartialitatea justitiei in jurisprudenta Curtii Europene a Drepturilor Omului”.

Programul conferintei:

Vineri, 29.06.2018 – „Complex Mercur”, Alba Iulia, str. Vasile Alecsandri nr. 68
Ora 9.00-9.30 - inregistrarea participantilor
Ora 9.30-10.00 - Deschiderea conferintei - domnul avocat Mihai Baco, Vicepresedinte al Uniuniii Avocatilor Europeni, Decanul Baroului Alba.
Cuvant de deschidere:
- doamna judecator Cristina Iulia Tarcea, Presedinte al Inaltei Curti de Casatie si Justitie;
- domnul procuror Augustin Lazar, Procuror General al Parchetului de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie;
- domnul avocat Gheorghe Florea, Presedinte al Uniunii Nationale a Barourilor din Romania.
Ora 10.00 – 11.30
- prelegerea doamnei Iulia Antoanella Motoc, judecator la Curtea Europeana a Drepturilor Omului;
- dezbateri si intrebari.
Ora 11.30 – 11.45 - pauza de cafea
Ora 11.45 -13.15
- prelegerea domnului Paul Lemmens, judecator la Curtea Europeana a Drepturilor Omului;
- dezbateri si intrebari.
Ora 13.30 – 14.30 - pauza de pranz
Ora 15.00 – 16.30
- prelegerea domnului Yonko Grozev, judecator la Curtea Europeana a Drepturilor Omului;
- dezbateri si intrebari.
Ora 16.30 – 17.00
- prelegerea domnului Pier Luigi Maria Dell’ Osso, Procuror General al Parchetului Curtii de Apel Brescia;
- dezbateri si intrebari.
Ora 17.00 – 17.15 - pauza de cafea
Ora 17.15 – 18.00 – dezbateri si intrebari
Ora 18.00 – 18.15 – inchiderea conferintei - domnul judecator Liviu Gheorghe Odagiu, Presedinte delegat al Curtii de Apel Alba Iulia.
Ora 20.00 – Cina festiva – Domeniile Martinutzi, str. Mihai Eminescu, nr. 58, Vintu de Jos.

Avand in vedere ca acest eveniment se bucura de o atentie deosebita, iar numarul solicitarilor de participare din partea avocatilor din alte barouri este mare, va solicitam ca pana cel tarziu in data de 10.06.2018 sa achitati taxa de participare la conferinta de 200 lei, iar pentru participarea la cina de gala suma de 150 lei/persoana.

Pentru participarea la conferinta se acorda 20 puncte de pregatire profesionala.

Descarcati fisierul aici  image

 


 

In atentia membrilor Baroului Sibiu


Uniunea Nationala a Barourilor din Romania participa in calitate de partener la Proiectul MULTILAW al carui scop este schimbul de avocati intre tarile Uniunii Europene (UE) care urmareste sa permita o mai mare mobilitate a avocatilor in cadrul Uniunii Europene si sa contribuie la dezvoltarea unei culturi judiciare europene.

Proiectul este condus de Fundatia Europeana a Avocatilor, in parteneriat cu barourile locale din Atena si Paris, consultantii juridici din Polonia si barourile nationale din Romania, Lituania, Spania si Republica Ceha. in timpul ciclului de viata al proiectului, avocatii din 7 state membre ale UE (tineri avocati cu o experienta profesionala de pana la 5 ani) vor avea posibilitatea de a fi instruiti in strainatate in institutiile gazda din sectorul juridic.

Pe durata proiectului sunt prevazute 4 perioade de schimb intre avocatii europeni. Prima si a doua runda de apeluri pentru candidaturi s-a incheiat la inceputul anului 2018.

Cea de a treia runda de schimburi de experienta este programata sa aiba loc in intervalul 1 septembrie 2018 – 31 decembrie 2018.

In cea de a 3-a etapa max. 4 (patru) avocati romani vor fi trimisi in strainatate iar U.N.B.R. va gazdui 3 avocati europeni.

Durata fiecarei plasari va fi de doua saptamani, iar institutiile gazda din tarile partenere vor fi fie barouri locale sau nationale, fie firme private cu activitati transfrontaliere in Europa.

Schimburile nu au niciun cost pentru institutiile beneficiare iar cheltuieli de deplasare, de sedere si de cazare ale avocatilor participanti sunt acoperite.

U.N.B.R. initiaza procesul de selectare a 4 (patru) avocati care doresc sa participe in proiect, intr-un alt stat UE pentru runda a 3-a.

Apelul este adresat avocatilor practicieni cu experienta profesionala de maximum 5 ani si cu o inalta si demonstrabila cunoastere a limbii engleze.

Statele membre de destinatie pot fi: Franta (Paris), Olanda (Haga), Grecia (Atena), Republica Ceha, Polonia si Lituania.

Cererea trebuie sa contina curriculum vitae (in limba engleza), formularul de inscriere completat, o scurta scrisoare de motivatie care sa explice ratiunile care ar trebui avute in vedere la selectarea pentru a participa in proiect (in limba engleza), numarul dosarului profesional, adresa de e-mail, telefon de contact.

Candidaturile pot fi trimise prin e-mail la urmatoarea adresa: unbr@unbr.ro, cu mentionarea in titlul mesajului a numelui candidatului, a titlului proiectului (MULTILAW) precum si a perioadei de schimb pentru care s-a facut optiunea.

Costurile sunt subventionate partial de Comisia Europeana dupa cum urmeaza: (a) cheltuielile de calatorie vor fi rambursate pana la 500 EUR; (b) diurna (reprezentand costul cazarii si al meselor) este de 100 EUR pe zi, cu un total de 1400 EUR pentru perioada de doua saptamani.

Termenul de primire a candidaturilor este 22 iunie 2018. Decizia va fi comunicata pana la data de 10 iulie 2018. Comunicarea va fi trimisa prin e-mail fiecarui candidat, inclusiv celor care nu au fost selectati.

 


 

In atentia membrilor Baroului Sibiu


ANUNT privind punerea in functiune a Registrului national al actelor atestate de avocat prevazut de art. 3 alin.(3) din Legea nr. 51 /1995 privind organizarea si exercitarea profesiei de avocat

Incepand cu 29 mai 2018, conform Hotararii Consiliului UNBR nr. 325/17 februarie 2018, a fost pus in functiune Registrul national al actelor atestate de avocat prevazut de art. 3 alin.(3) din Legea nr. 51 /1995 privind organizarea si exercitarea profesiei de avocat.

Accesul avocatilor la programul informatic ”Registrul national al actelor atestate de avocat” se face prin intermediul meniului ”CONTULUI AVOCATULUI” aflat pe site-ul www.unbr.ro

Pentru mai multe detalii va rugam dati click aici

 


 

In atentia membrilor Baroului Sibiu


Potrivit comunicarii facuta in sedinta Consiliului UNBR din 16-17 februarie a.c. Comisia Permanenta a Uniunii Nationale a Barourilor din Romania s-a intrunit in sedinta ordinara la Sibiu in perioada 11-12 mai a.c.

Cu acelasi prilej, Comisia Permanenta a invitat la o intalnire de lucru conducerile barourilor si a filialelor Casei de Asigurari a Avocatilor Alba, Bistrita-Nasaud, Brasov, Cluj, Covasna, Harghita, Hunedoara, Maramures, Mures, Satu Mare, Salaj si Sibiu.

In cadrul intalnirii de lucru, s-au abordat si s-au analizat urmatoarele problematici:

● Aspecte privind dinamica structurii de varsta a profesiei in perioada 2010-2017.
● Evolutia generala a profesiei in perioada 2011-2018.
● Implicarea Barourilor in activitatile de formare profesionala a avocatilor (2007 – 2018). Evidenta participarii avocatilor la actiunile de formare profesionala. Propuneri. Conlucrarea cu I.N.P.P.A. si centrele teritoriale ale I.N.P.P.A.
● Impactul noilor reglementari privind Casa de Asigurari a Avocatilor. Aplicarea programelor informatice in sistemul CAA si a noilor politici contabile. Conlucrarea dintre Consiliile Barourilor si Consiliile de administratie ale Filialelor CAA. Realitati si propuneri

La 12 mai, membrii Comisiei Permanente si invitatii au participat la o manifestare organizate de Baroul Sibiu si Biblioteca Judeteana Astra Sibiu, pentru celebrarea a 100 de ani de la Marea Unire, prin evocarea implinirilor infaptuite de avocatii din zona Sibiului.

In cadrul manifestarii au sustinut prezentari: domnul Silviu Bors, Directorul Bibliotecii Astra, domnul profesor Alexiu Tatu, directorul Arhivelor Statului, sucursala Sibiu si domnul profesor Tiberiu Costachescu de la Facultatea de Filologie a Universitatii din Sibiu.

COMISIA PERMANENTA A UNBR

 


 

In atentia membrilor Baroului Sibiu


Publicam documentul intitulat ”NOTA DE INFORMARE” cu mentiunea ca documentul este propus cu titlu de model orientativ de bune practici pentru incheierea contractelor de asistenta juridica, cu respectarea regulilor orientative propuse prin „GHIDUL DE BUNE PRACTICI privind principalele obligatii ale avocatilor conform Regulamentului General privind Protectia Datelor (GDPR)”.
NOTA DE INFORMARE

(model orientativ)[…Forma de organizare a profesiei de avocat…], Baroul […], cu sediul profesional in […], reprezentata de […avocatul titular/avocatul coordonator…], cu ocazia incheierii contractului […], va aduce la cunostinta urmatoarele:

1. Respectam dispozitiile legale privitoare la protectia datelor cu caracter personal si punem in aplicare masuri tehnice si organizatorice de protejare a tuturor operatiunilor privitoare in mod direct sau indirect la datele cu caracter personal, care previn prelucrarile neautorizate sau ilegale, precum si pierderile sau distrugerile accidentale sau ilegale.

2. Prelucram numele si prenumele dumneavoastra, domiciliul si codul numeric personal cuprinse in contractul incheiat cu noi, pentru:

– executarea contractului incheiat cu dumneavoastra, inclusiv realizarea activitatilor efectuate de noi in interesul dumneavoastra in virtutea contractului dintre noi;

– indeplinirea obligatiilor fiscale legate de plata onorariului;

– redactarea inscrisurilor in numele dumneavoastra, potrivit mandatului incredintat;

– inaintarea catre instante si alte institutii, autoritati, organizatii si persoane fizice, din Romania si din alte tari, in calitate de reprezentant conventional sau aparator a cererilor si altor inscrisuri necesare executarii mandatului incredintat;

– indeplinirea obligatiilor instituite de lege in sarcina avocatilor;

– indeplinirea obligatiei noastre profesionale de tinere a evidentei contractelor incheiate de forma de exercitate a profesiei de avocat.

Aceste date vor fi pastrate pe durata tinerii evidentelor profesionale avocatiale.

3. Prelucram numarul dumneavoastra de telefon si adresa dumneavoastra de e-mail, pentru:

– comunicarea cu dumneavoastra.

Aceste date vor fi pastrate pe durata tinerii evidentelor profesionale avocatiale.

4. Prelucram datele cuprinse in solicitarile si informarile dumneavoastra catre noi si datele prepusilor si tertilor cuprinse in inscrisurile pe care ni le aduceti la cunostinta, pentru:

– realizarea interesului dumneavoastra legitim de a beneficia de asistenta juridica si reprezentare avocatiala;

– realizarea interesului public de realizare a serviciilor avocatiale si scopurilor legitime ale avocatului.

Aceste date vor fi pastrate pe durata executarii contractului dintre dumneavoastra si avocat.

5. Nu utilizam datele cu caracter personal pentru prelucrare automatizata si nici pentru realizarea de profile. Nu luam niciodata decizii automate cu privire la dumneavoastra. Utilizam mijloace tehnice pentru stocarea datelor in conditii de securitate. Nu prelucram date in scopuri secundare incompatibile cu scopurile pentru care le-am colectat.

6. Respectam si asiguram in mod strict secretul profesional. Nu dezvaluim datele decat pentru realizarea intereselor dumneavoastra sau indeplinirea obligatiilor legale. Confidentialitatea este pentru noi nu doar o obligatie profesionala a avocatului, ci si o valoare esentiala.

7. Revizuim in fiecare an datele colectate, analizand in ce masura pastrarea lor este necesara scopurilor mentionate, intereselor dumneavoastra legitime sau indeplinirii obligatiilor legale de catre avocat. Datele care nu mai sunt necesare vor fi sterse.

8. Beneficiati de dreptul de acces, interventie, rectificare si portare cu privire la datele pe care ni le furnizati, sa limitati prelucrarea realizata de noi si chiar sa solicitati stergerea datelor. Mentionam ca interventia asupra datelor pe care ni le-ati furnizat poate fi de natura sa impiedice executarea contractului incheiat intre dumneavoastra si avocat. in acest caz avocatul este exonerat de raspundere. Va rugam sa ne aduceti la cunostinta solicitarile dumneavoastra, in orice modalitate care este asiguratoare cu privire la identitatea solicitantului si indreptatirea lui. Va vom raspunde neintarziat. Daca sunteti nemultumit, aveti posibilitatea sa va adresati ANSPDCP.

Subsemnatul, […], astazi, […]. am luata cunostinta si am inteles deplin informarea.

Semnatura

Descarcati fisierul aici  image

 


 

In atentia membrilor Baroului Sibiu


UNIUNEA NATIONALA A BAROURILOR DIN ROMANIA
CONGRESUL AVOCATILOR
BUCURESTI, 20 – 21 APRILIE 2018INFORMARECongresul Avocatilor, intrunit la 20-21 aprilie 2018 in Bucuresti, constituit in conformitate cu dispozitiile art. 62 alin. (1) din Legea nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si ale art. 15 alin. (3) din Regulamentul de organizare si functionare a Uniunii Nationale a Barourilor din Romania (UNBR) si de desfasurare a sedintelor Consiliului UNBR,


Analizand materialele scrise transmise de delegatii la Congres, precum luarile de cuvant din cadrul sedintelor Congresului, a decis urmatoarele:

I. Propunerile privind modificarea sau completarea legislatiei profesiei de avocat sau a legislatiei cu impact asupra profesiei de avocat, se remit pentru analiza si raport la Grupul de lucru al Consiliului UNBR pentru perfectionarea reglementarilor legale privind profesiei de avocat, constituit prin Hotararea Consiliului UNBR nr. 323/17 februarie 2018.

II. Propunerile cu privire la sistemul Casei de Asigurari a Avocatilor (C.A.A.), se transmit Consiliului C.A.A. in vederea analizei impreuna cu consiliile de conducere ale filialelor C.A.A. si cu specialisti independenti, pentru redactarea unui raport cu privire la acestea, care sa tina cont de impactul asupra sistemului centralizat al C.A.A. si sa aiba atasat punctul de vedere al Comisiei de Cenzori a C.A.A., care vor fi dezbatute in sedinta Consiliului UNBR

III. Se transmit spre analiza si dezbatere in sedinta Consiliului UNBR propunerile privind:

a) infiintarea unui grup de lucru al UNBR care sa contureze o propunere legislativa pentru crearea unei comisii, prin raportare la cadrul legal al CNSAS, care sa solicite institutiilor care au incheiat Protocoale privind infaptuirea justitiei arhivele in care se pot identifica documentele rezultate ca urmare a punerii in aplicare a acestor Protocoale si rolul lor in solutionarea anumitor dosare in justitie, inclusiv, instituirea unui caz specific de revizuire a cauzei in acest caz;

b) renegocierea Protocolului incheiat intre UNBR si Ministerul Justitiei referitor la onorariile pentru prestatiile din oficiu ale avocatilor privind inserarea unor pretatii noi si majorarea onorariilor din oficiu, conform propunerii inaintate de UNBR la Ministerul Justitiei si Ministerul Public;

c) crearea unor birouri ale UNBR pe langa comisiile juridice ale celor doua camere ale Parlamentului, care sa contina un numar suficient de avocati din randul carora cel putin 2 sa fie prezenti la sedinta comisiei juridice sa sustina interesele profesiei de avocat;

d) reorganizarea examenului de absolvire a INPPA prin sustinerea unei probe scrise care sa cuprinda: o opinie motivata a candidatului, la alegere din doua propuneri ale comisie, la drept civil, o opinie motivata a candidatului, la alegere din doua propuneri ale comisie, la drept civil, elaborarea unui act cu caracter juridic (substantial si procedural) si a unei probe orale care sa cuprinda sustinerea, la alegere din doua propuneri a unei lucrari complexe care sa scoata in evidenta logica, rigoarea, retorica etc candidatului; din comisiile de examen sa nu faca parte consilieri ai barourilor;

e) impunerea unor subiecte la examenul de intrare in profesie din materia sistemului de pensii si asigurari sociale ale avocatilor;

f) infiintarea la nivelul fiecarui Barou a unei Comisii de specialitate, iar la nivelul UNBR a unei Comisii centrale ce vor avea ca obiect de activitate reglementarea modului de intocmire a contractelor de colaborare si de salarizare intre avocati si formele de exercitare a profesiei, supravegherea modului in care sunt derulate aceste contracte, avand inclusiv competente de solutionare a oricaror sesizari formulate atat de catre avocati, cat si de catre formele de exercitare a profesiei cu privire la modalitatea de derulare a contractelor de colaborare si de salarizare in interiorul profesiei;

g) crearea unui sistem on-line/intranet prin care sa se cunoasca numarul si componenta grupurilor de lucru ale consiliului UNBR si stadiul lucrarilor acestora si inaintarea unui raport la fiecare sedinta a Consiliului UNBR;

h) realizarea unui Buletin Oficial al UNBR care sa cuprinda deciziile si hotararile adoptat in format hartie, care sa fie trimis la barouri;

i) infiintarea Centrului de documentare, studii si cercetari istorice ale avocaturii romane;

j) organizarea unui Congres electiv in 2019 care sa se intinda pe o perioada de 3 zile.

IV. Propunerea privind modificarea regimului de impozitare a veniturilor formelor de exercitare a profesiei de avocat care opteaza in acest sens, similar cu microintreprinderile se remite pentru analiza si raport la Grupul de lucru al Consiliului UNBR pentru perfectionarea reglementarilor legale privind profesiei de avocat, constituit prin Hotararea Consiliului UNBR nr. 323/17 februarie 2018, urmand a fi remisa Parlamentului Romaniei, daca, dupa analizarea impactului asupra profesiei de avocat in ansamblu Consiliul UNBR decide in acest sens;

V. in proxima sedinta de dupa Congres a Consiliului UNBR se va proceda la repartizarea lucrarilor catre Comisia Permanenta si grupurile de lucru ale Consiliului UNBR (din domeniile corespunzatoare propunerilor inaintate Congresului). Solutiile adoptate se vor comunica delegatilor la Congres, autori ai propunerilor.pentru Prezidiul Congresului,

P R E S E D I N T E UNBR

Av. dr. Gheorghe FLOREA

Descarcati fisierul aici  image

 


 

In atentia membrilor Baroului Sibiu


Publicam Hotararile adoptate de Congresul Avocatilor din 20 – 21 aprilie 2018, Bucuresti:

Hotararea nr. 01 privind aprobarea RAPORTULUI DE ACTIVITATE AL CONSILIULUI U.N.B.R.(intre Congresul avocatilor 2017 si Congresul avocatilor 2018); ( docx / pdf )

Hotararea nr. 02 privind aprobarea executiei bugetare a Uniunii Nationale a Barourilor din Romania pe anul 2017; ( docx / pdf )

Hotararea nr. 03 privind aprobarea proiectului de buget al Uniunii Nationale a Barourilor din Romania pe anul 2018; ( docx / pdf )

Hotararea nr. 04 privind executia bugetara a Casei de Asigurari a Avocatilor pe anul 2017 si proiectul de buget al sistemului autonom de asigurari sociale si pensii pentru avocati pe anul 2018; ( docx / pdf )

Hotararea nr. 05 pentru invalidarea modificarilor si completarilor aduse Statutului profesiei de avocat si ratificarea Statutului Casei de Asigurari a Avocatilor, prin delegare de catre Consiliul U.N.B.R.; ( docx / pdf )

Hotararea nr. 06 privind completarea componentei Consiliului Uniunii Nationale a Barourilor din Romania. ( docx / pdf )

Hotararea nr. 07 privind recunoasterea dreptului fiecarui avocat de a putea utiliza pe actele juridice care emana de la acesta, in anul Centenarului, “Sigiliul aniversar – avocatii romani. Centenarul Marii Uniri” ( docx / pdf )

REZOLUTII adoptate de Congresul Avocatilor, 20 – 21 aprilie 2018:

Rezolutia Congresului avocatilor privind aplicarea si promovarea de catre toate autoritatile statului in infaptuirea justitiei a prevederilor legale care consacra rolul avocatului intr-o societate democratica ( docx / pdf )

 


 

In atentia membrilor Baroului Sibiu


In sedinta Comisiei Permanente din 11-12 mai 2018 au fost analizate comunicarile barourilor precum si cele ale avocatilor privind inscrierea la cursurile de pregatire profesionala in vederea organizarii examenului pentru inscrierea pe Lista administratorilor procedurii si lichidatorilor pentru procedura insolventei persoanelor fizice. Comunicarile barourilor au avut in vedere actualizari, completari, modificari ale listelor initiale publicate si comunicate de UNBR.

Avand in vedere numarul solicitarilor privind prelungirea perioadei de inscriere, Comisia Permanenta a UNBR a hotarat sa extinda perioada de inscriere pana la 15 iunie a.c.

Cursurile vor incepe dupa aceasta data si vor fi putea fi accesate numai de avocatii care vor figura in listele finale ce vor fi publicate dupa finalizarea inscrierilor.

Comisia Permanenta a stabilit ca regulile/criteriile in raport de care vor fi solutionate si definitivate solicitarile privind includerea in listele de inscriere la cursuri sunt cele prevazute la art. 12 din Legea 151/2015 privind procedura insolventei persoanelor fizice. Insolventa persoanelor fizice. Dupa expirarea termenului de inscriere (15 iunie a.c.) lista de inscriere va fi definitivata prin hotarare a Comisiei Permanente.

In listele de inscriere la cursuri pot fi inclusi avocatii definitivi, aflati in exercitarea profesiei dar cu o vechime mai mica de 5 ani, insa calitatea de administrator al procedurii (dupa promovarea examenului) le va fi recunoscuta numai dupa implinirea vechimii de 5 ani.

Cursurile sunt cele prezentate in Anexa 1 la Hotararea Consiliului U.N.B.R. nr. 03/5.09.2015 si se vor desfasura pe parcursul a 2 ore, respectiv 10 cursuri a cate 2 ore fiecare. Cursurile se vor desfasura in sistem online. Accesul se va face individual, de fiecare avocat, pe baza de nume de utilizator si parola, dupa plata taxei de inscriere la cursuri.

In sedinta Consiliului UNBR din 16-17 februarie 2018 s-a hotarat ca un (1) curs sa coste 50 lei iar taxa de scolarizare pentru tot modulul (10 cursuri) sa fie de 500 de lei.

Plata taxei de 500 lei se va efectua pana cel mai tarziu la 15 iunie a.c., in contul Institutului National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor (CIF 16137943) RO56RNCB0082044172480001, deschis la BCR UNIREA. Pe ordinul de plata/chitanta cu care se va plati taxa vor fi completate, obligatoriu: numele si prenumele avocatului care va urma cursurile, baroul si mentiunea taxa scolarizare cursuri insolventa.

Dovada platii taxei, impreuna cu datele de contact (nume, prenume, barou, telefon, email) vor fi comunicate pe adresa de email insolventa@inppa.ro. (comunicarile efectuate pe adresa office@inppa.ro nu trebuie retransmise).

Prezenta comunicare se transmite tuturor barourilor cu rugamintea de a fi adusa la cunostinta avocatilor si se publica pe paginile de internet ale UNBR si INPPA.


COMISIA PERMANENTA A UNIUNII NATIONALE A BAROURILOR DIN ROMANIA

Descarcati fisierul aici  image

 


 

In atentia membrilor Baroului Sibiu


Va recomunicam coordonatele bancare pentru plata taxei pentru inscrierea la cursurile de pregatire profesionala pentru inscrierea pe Lista administratorilor procedurii si lichidatorilor pentru procedura insolventei persoanelor fizice:

Institutul National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor (INPPA)
Adresa: str. Vulturilor nr. 23, sector 3 Bucuresti
Cont: RO56RNCB0082044172480001
CIF: 16137943


Plata taxei de 500 lei se va efectua pana cel mai tarziu la 10 mai a.c, in contul indicat mai sus.

Avocatii care au achitat taxa pentru inscrierea la cursurile de pregatire profesionala sunt rugati sa transmita secretariatului Baroului Sibiu prin fax la nr. 0269 210 520 sau prin e-mail la adresa: contact@baroulsibiu.ro o copie dupa chitanta / OP-ul cu care s-a efectuat plata.

 


 

In atentia membrilor Baroului Sibiu


Publicam Hotararea Consiliului UNBR nr. 350 din 19 aprilie 2018 prin care se instituie ”Placheta aniversara – Avocatii romani. Centenarul Marii Uniri” si ”Medalia aniversara – Avocatii romani. Centenarul Marii Uniri”

Descarcati fisierul aici  image

Descarcati fisierul aici  image

 


 

In atentia membrilor Baroului Sibiu


Prin prezenta va informam ca a fost aprobata curricula comuna si metodologia unitara pentru desfasurarea cursurilor si a examenului pentru includerea in Lista administratorilor procedurii si lichidatorilor pentru procedura insolventei persoanelor fizice, a practicienilor in insolventa, executorilor judecatoresti, avocatilor si a notarilor publici, care se afla in exercitarea, in conditiile legii, a uneia dintre aceste profesii.

Avand in vedere si avizarea acestei curricule de catre Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului, Institutul National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor doreste sa demareze in luna mai a.c. cursurile de pregatire profesionala in vederea organizarii (estimata pentru luna septembrie a.c.) a examenului pentru inscrierea pe Lista administratorilor procedurii si lichidatorilor pentru procedura insolventei persoanelor fizice.

Cursurile sunt cele prezentate in Anexa 1 la Hotararea Consiliului U.N.B.R. nr. 03/5.09.2015 si se vor desfasura pe parcursul a 2 ore, respectiv 10 cursuri a cate 2 ore fiecare. Cursurile se vor desfasura in sistem online. Accesul se va face individual, de fiecare avocat, pe baza de nume de utilizator si parola, dupa plata taxei de inscriere la cursuri.

In sedinta Consiliului UNBR din 16-17 februarie 2018 s-a hotarat ca un (1) curs sa coste 50 lei iar taxa de scolarizare pentru tot modulul (10 cursuri) sa fie de 500 de lei.

Plata taxei de 500 lei se va efectua pana cel mai tarziu la 10 mai a.c, in contul Institutului National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor (CIF 16137943) RO56RNCB0082044172480001 , deschis la BCR UNIREA. Pe ordinul de plata/chitanta cu care se va plati taxa vor fi completate, obligatoriu: numele si prenumele avocatului care va urma cursurile, baroul si mentiunea taxa scolarizare cursuri insolventa.

Va comunicam atasat prezentei adrese tabelul centralizator cu avocatii care au solicitat inscrierea la cursuri si va adresam rugamintea de a ne confirma acuratetea datelor inscrise si/sau eventuale completari.
Av. dr. Gheorghe Florea
Presedintele Uniunii Nationale a Barourilor din Romania

Tabel centralizator cu avocatii care au solicitat inscrierea la cursuri  image

Descarcati adresa catre toate barourile  image

 


 

In atentia membrilor Baroului Sibiu


UNBR sustine deconspirarea oricaror protocoale sau intelegeri oculte incheiate de participantii la infaptuirea justitiei.

In contextul ingrijorarii publice privind existenta unor protocoale de colaborare intre Serviciul Roman de Informatii si institutii sau organizatii din domeniul justitiei, precizam ca Uniunea Nationala a Barourilor din Romania nu este parte la niciun fel de act incheiat cu servicii secrete.

Dimpotriva, UNBR a pledat pentru deconspirarea unor astfel de intelegeri contrare statului de drept, care au ca efect incalcarea drepturilor fundamentale ale cetatenilor.

Reamintim in acest sens Apelul Comisiei Permanente a U.N.B.R. din 22-23 mai 2015 adresat institutiilor Statului abilitate prin lege pentru verificarea si retragerea ofiterilor acoperiti din justitie si Hotararea Congresului avocatilor 2015 prin care s-a solicitat Parlamentului sa instituie legal obligatia avocatilor de a dezvalui prin declaratii autentice, verificabile, orice fel de angajament ocult care erodeaza increderea in avocat.

Aproape la fiecare Congres al avocatilor, profesia a facut apeluri publice catre autoritatile in activitatea carora avocatii au constatat disfunctii sau abateri de la lege ori de la principiile care garanteaza drepturile fundamentale ale cetatenilor, intre care independenta participantilor la infaptuirea justitiei.
Existenta statului de drept impune intarirea garantiilor actului de justitie, a independentei tuturor participantilor la infaptuirea acesteia: a magistratului dar si a avocatului, ca partener indispensabil al justitiei recunoscut de lege si a altor auxiliari ai justitiei.
UNBR respinge ideea ca justitia bazata pe intelegeri oculte sau care este realizata de catre persoane care isi ascund obligatiile asumate fata de entitati sau grupuri de interese ar fi compatibila cu principiile dreptatii. O astfel de justitie discrediteaza increderea cetatenilor deoarece actele si activitatile contrare Constitutiei afecteaza grav dreptul la aparare si la un proces echitabil.

Corpul avocatilor reafirma ca principiul fundamental al accesului cetateanului la justitie are substanta numai in cazul in care justitia este independenta si imuna la orice influente din exterior si sustine, ca fiind absolut necesara, implicarea avocatilor in demersurile institutionale necesare crearii cadrului normativ adecvat apararii secretului profesional si a independentei avocatului.

Presedinte UNBR,
Av. Gheorghe Florea

 


 

In atentia membrilor Baroului Sibiu


Publicam „GHIDUL DE BUNE PRACTICI privind principalele obligatii ale avocatilor conform Regulamentului General privind Protectia Datelor (GDPR)”.
Proiectul este inscris pentru dezbateri pe ordinea de zi a Comisiei Permanente a UNBR si a Consiliului UNBR din zilele de 18 – 19 aprilie 2018.

Descarcati fisier aici  image

Descarcati fisier aici  image

 


 

In atentia membrilor Baroului Sibiu


Dam publicitatii Conferinta ”Secretul profesional al avocatului” sustinuta, in calitate de invitat al Baroului Bucuresti, de domnul Paul Nemo, avocat francez, fost Presedinte al Uniunii Internationale a Avocatilor.

Descarcati fisier aici  image

 


 

In atentia membrilor Baroului Sibiu


Publicam Decizia Comisiei Permanente a UNBR nr. 303 din 22 martie 2018 privind instituirea ”Sigiliului aniversar – Avocatii romani. Centenarul Marii Uniri” si Manualul de identitate vizuala a sigiliului.

Descarcati fisier aici  image

Descarcati fisier aici  image

 


 

In atentia membrilor Baroului Sibiu


sigiliu In anul Centenarului, Uniunea Nationala a Barourilor din Romania (UNBR) staruie pentru mentinerea accesului gratuit la jurisprudenta pusa la dispozitia avocatilor de Fundatia ROLII.

UNBR reaminteste avocatilor ca au acces gratuit la aplicatia ROLII, care poate fi accesata la adresa http://www.rolii.ro/ Aplicatia ROLII cuprinde circa 10.400.000 hotarari judecatoresti anonimizate, emise de judecatorii, tribunale si curti de apel.

Uniunea Nationala a Barourilor din Romania (UNBR) si Institutul National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor (INPPA) se numara printre membrii fondatori ROLII care are ca scop sustinerea, dezvoltarea si promovarea liberului acces la informatia juridica de interes public, pentru ca informatiile juridice sa poata fi puse la dispozitia oricarui cetatean, in mod gratuit.

 


 

In atentia membrilor Baroului Sibiu


In conformitate cu dispozitiile art. 62 alin. (2) din Legea nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare si a Hotararii nr. 324/17 februarie 2018 a Consiliului Uniunii Nationale a Barourilor din Romania, se convoaca CONGRESUL AVOCATILOR pentru zilele de vineri, 20 aprilie – orele 09.00 si sambata, 21 aprilie – orele 09.00 la Hotel Intercontinental, Sala Ronda, etaj 1, Bd. Nicolae Balcescu nr. 4, Sector 1, Bucuresti.

Congresul avocatilor va dezbate tema „Secretul profesional al avocatului – valoare suprema a profesiei de avocat”.

In conformitate cu dispozitiile art. 64 din Legea nr. 51/1995, ordinea de zi a Congresului este urmatoarea:


1. Prezentarea pentru dezbatere si aprobare a raportului anual al Consiliului Uniunii Nationale a Barourilor din Romania (U.N.B.R.).

2. Prezentarea pentru dezbatere si aprobare a raportului anual al Consiliului de conducere al Casei de Asigurari a Avocatilor.

3. Prezentarea spre aprobare a executiei bugetare pe anul 2017 si a proiectului de buget al U.N.B.R. pentru anul 2018.

4. Prezentarea spre aprobare a executiei bugetare pe anul 2017 si a proiectului de buget al Casei de Asigurari a Avocatilor pentru anul 2018.

5. Prezentarea spre aprobare a raportului anual al Comisiei centrale de cenzori a U.N.B.R..

6. Prezentarea spre aprobare a raportului anual al Comisiei de cenzori a Casei de Asigurari a Avocatilor.

7. Prezentarea raportului anual al Comisiei centrale de disciplina.

8. Analiza rapoartelor si a proiectelor de buget prezentate in vederea aprobarii acestora.

9. Ratificarea Hotararilor Consiliului UNBR de modificare si completare a Statutului profesiei de avocat, a Statutului C.A.A. si de rectificare a bugetului UNBR in raport de stadiul executiei bugetare in trimestrul III – 2017.

10. Completarea componentei Consiliului U.N.B.R. (desemnarea reprezentantului Baroului Suceava). Actualizarea compunerii Comisiei centrale de disciplina.

11. Adoptarea de hotarari si rezolutii.

12. Diverse.

 


 

In atentia membrilor Baroului Sibiu


UNBR a initiat pe website-ul sau rubrica „Congresul avocatilor 2018”. Congresul are ca tema de baza „Secretul profesional al avocatului”.

Grupul de lucru constituit pentru pregatirea Sectiunii Congresului in care va fi tratata tema de baza a acestuia s-a propus sa fie abordate cel putin urmatoarele subteme:

– Perchezitiile formelor de exercitare a profesiei;
– Interceptarea si inregistrarea convorbirilor telefonice ale avocatului;
– Controlul corespondentei private a avocatului;
– Comunicare necontrolata intre avocat si client;
– Secretul profesional in relatia avocat-client.


Avocatii interesati sunt invitati sa transmita pe adresa de e-mail congres2018@unbr.ro materiale, note, observatii, puncte de vedere, propuneri de perfectionare a reglementarilor in materia respectarii secretului profesional, inclusiv cazuri practice de incalcare a secretului profesional si consecintele acestora (fara a fi obligatorie identificarea persoanelor implicate, etc.)

Se intentioneaza selectarea materialelor care au impact asupra exercitarii profesiei, pentru a se propune Congresului analize practic – aplicative, cu consecinte in ce priveste perfectionarea bunelor practici in materie.

 


 

In atentia membrilor Baroului Sibiu


Publicam HOTARAREA nr. 325 din 17 februarie 2018 privind regulile de procedura si anexele la acestea, aferente Regulamentului de organizare si functionare a Registrelor Nationale ale Avocatilor Romani prevazute de art. 3 alin.(3) si art. 5 alin.(10) din Legea nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat.

Descarcati fisier aici  image

 


 

UNIUNEA NATIONALA A BAROURILOR DIN ROMANIA
BAROUL SIBIUC O N V O C A T O RIn temeiul art. 53 alin. 1 si 2 din Legea nr. 51/1995, pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat, Consiliul Baroului Sibiu convoaca Adunarea Generala Ordinara pentru ziua de vineri, 9 martie, 2018, ora 12, in Aula Facultatii de Drept "Simion Barnutiu" din Sibiu, str. Calea Dumbravii, nr. 34, cu urmatoarea ordine de zi:

1) Prezentarea raportului de activitate a Baroului Sibiu pe anul 2017;
2) Prezentarea raportului comisiei de cenzori al Baroului Sibiu si de descarcare a consiliului pentru activitatea si gestiunea sa;
3) Aprobarea proiectului de buget al Baroului Sibiu ;
4) Alegerea delegatilor Baroului la Congresul Avocatilor
5) Prezentarea raportului comisiei de cenzori al Filialei Sibiu a Casei de Asigurari a Avocatilor si de descarcare a consiliului pentru activitatea si gestiunea sa;
6) Aprobarea proiectului de buget al Filialei Sibiu
7) Discutii:
    1. Hot.289/9.12.2017 a Consiliului UNBR
    2. Propunerea d-lui av. Flucus Dorin adr. 395/16.10.2017

CONFORM ART. 43 DIN L. 51/1995 SI 232 DIN STATUTUL PROFESIEI DE AVOCAT- PREZENTA ESTE OBLIGATORIE

D E C A N,
av. Nicolae Eugen Baier

Descarcati fisier aici  image

 


 
Stimati membri ai Baroului Sibiu,

UNIUNEA NATIONALA A BAROURILOR DIN ROMANIA

– Departamentul Protectia profesiei, informare si relatii publice –

INSTITUTUL NATIONAL PENTRU PREGATIREA SI PERFECTIONAREA AVOCATILOR

INFORMARE


asupra Legii nr. 151/2015 privind insolventa persoanei fiziceIncepand cu anul 2018 a intrat in vigoare Legea nr.151/2015 privind insolventa persoanei fizice.

In conformitate cu aceasta lege administratorul procedurii este desemnat dintre practicienii in insolventa, executorii judecatoresti, avocatii si notarii publici inscrisi pe Lista administratorilor procedurii si lichidatorilor pentru procedura insolventei persoanelor fizice.

In ceea ce priveste dobandirea efectiva a calitatii de administrator sau lichidator, fiecare corp profesional organizeaza cursuri de pregatire profesionala si examenul pentru includerea in lista. Conducerea celor patru corpuri profesionale adopta o curricula comuna si o metodologie unitara pentru desfasurarea cursurilor si examenului, cu avizul comisiei de insolventa la nivel central.

Cele patru corpuri profesionale au elaborat curricula comuna si metodologia unitara, acestea urmand sa primeasca avizul comisiei de insolventa la nivel central.

Efectuarea de cursuri sau sustinerea examenului in lipsa avizarii favorabile a curriculei comune si metodologiei unitare de catre comisia de insolventa la nivel central nu este posibila.

Inceperea cursurilor de pregatire profesionala si planificarea examenului pentru inscrierea pe Lista administratorilor procedurii si lichidatorilor pentru procedura insolventei persoanelor fizice reprezinta o prioritate, aceasta activitate urmand a fi programata si anunta imediat dupa avizarea curriculei comune.

Avand in vedere faptul ca apreciem ca in cursul lunii martie vor fi intrunite conditiile de regularitate pentru demararea cursurilor de pregatire in vederea sustinerii examenului mai sus amintit, atasam listele cu avocatii care au formulat cereri de inscriere, transmise prin grija barourilor din care acestia fac parte, acestia fiind cei care vor participa la prima sesiune de formare profesionala initiala.

Anexa 1 la Hotararea Consiliului U.N.B.R. nr. 03/5.09.2015

Art. 1. – Bibliografia aferenta sustinerii examenului pentru includerea in Lista administratorilor procedurii si lichidatorilor pentru procedura insolventei persoanelor fizice va fi:

a) Legea nr. 151/2015

b) Ordin inventariere

Art. 2. – Cursurile care vor fi predate vor fi urmatoarele:

Curs 1 – Principii, definitii si domeniu de aplicare.

Se vor explica definitiile de la art. 1 – 5 din Legea 151, cu paralele din Legea 85/2015

Curs 2 – Organele care aplica procedura

Se va face o definire a organelor enumerate la Art. 7 – 12, 44 – 45 din Legea 151 si se va insista pe atributiile acestora in functie de stadiul procedurii.

Curs 3 – Procedura administrativa pe baza de plan de rambursare a datoriilor

Se va explica procedura raportat la art. 13 – 43 din Legea 151

Curs 4 – Procedura de insolventa prin lichidarea activelor debitorului si procedura simplificata de insolventa
Se va argumenta procedura raportat la art. 46 – 64, art. 65 – 70 din Legea 151

Curs 5 – Deschiderea si inchiderea procedurii. Eliberarea de datorii reziduale. Norme metodologice.

Se vor argumenta pasii pentru deschiderea si inchiderea procedurii

Curs 6 – Cercetarea averii debitorului. Identificarea si inventarierea activelor. Drepturi reale.

Se va explica de catre un executor judecatoresc cum pot fi identificate activele debitorului, inventariate si sigilate. Se va pune accentul pe dispozitiile Legii 151 raportat la bunurile neurmaribile, precum si la procedurile de identificare a activelor de la Primarii, ANAF, OCPI, Registrul Auto (diferite forme de publicitate)

Curs 7 – Cercetarea averii debitorului. Elemente de regimuri matrimoniale. Anularea actelor frauduloase

Tehnici de identificare a patrimoniului. Surse de informare cu privire la bunurile PF – registre publice. Actiuni de reintregire a patrimoniului. Se va face o prezentare a actiunii in anulare din Legea 151 – posibila paralela cu Legea nr. 85/2014. Se va face expunere inclusiv pe forma actiunii, ce va trebui sa cuprinda, care sunt conditiile de admisibilitate.

Curs 8 – intocmirea tabelului de creante. Dreptul de creanta si proba acestuia

Se va face o prezentare a creditorilor in conceptia Legii nr. 151 si a modalitatii prin care acestia pot cere inscrierea la masa credala. De asemenea, se va prezenta felul in care administratorul judiciar va verifica creantele si va afisa tabelul. Se va insista pe proba creantelor, pe modalitatile creantelor, cat si pe felul in care vor fi inscrise diferite creante particulare – bancare, garantate, bugetare, nescandente, sub conditie

Curs 9 – Valorificarea bunurilor conform Legii nr. 151/2015

Se va pune accent pe aspectul practic: ce acte se redacteaza, cum vor arata actele, cum se transfera proprietatea

Curs 10 – Elemente de contabilitate primara aplicabile in procedura. Fiscalitatea valorificarilor.


Tabelul centralizator cu avocatii care au solicitat inscrierea la cursuri poate fi consultat AICI

 


 
UNIUNEA NATIONALA A BAROURILOR DIN ROMANIA - BAROUL SIBIU


IN ATENTIA MEMBRILOR BAROULUI SIBIU


Va aducem la cunostinta comunicatul emis de catre UNBR, potrivit caruia :

"Cu ocazia sarbatoririi „Zilei Europene a Avocatilor – 2017", Comisia Permanenta a UNBR, in sedinta din 24 octombrie 2017 (electronica) a decis distribuirea unui numar de 11.000 licente de acces la site-uri de informare juridica (legislatie) achizitionate de UNBR pentru punerea lor la dispozitia barourilor in vederea folosirii de catre cei 6.275 de avocati care figureaza in Registrul national de asistenta judiciara – anul 2017 si in Registrul national al curatorilor speciali, licente valabile in perioada 01 noiembrie 2017 – 31 octombrie 2018.
Restul de 4425 licente urmeaza a fi alocate barourilor direct proportional cu numarul de avocati cu drept de exercitare a profesiei din fiecare barou (determinat dupa scaderea numarului de avocati inscrisi in Registrul national de asistenta judiciara si in Registrul national al curatorilor speciali)."

Pentru Baroul Sibiu, dupa distribuirea licentelor catre avocatii inscrisi in registrul national de asistenta judiciara si in registrul national al curatorilor speciali, raman disponibile un numar de 60 de licente.

Membrii Baroului Sibiu care doresc sa beneficieze de o licenta gratuita si care nu sunt inscrisi in registrul national de asistenta judiciara si nici in registrul national al curatorilor speciali sunt rugati sa se prezinte la sediul Baroului Sibiu si sa depuna o cerere in acest sens, pana in data de 01.02.2017. intrucat numarul de licente este limitat, cererile vor fi solutionate in ordinea inregistrarii.

De asemenea, pentru a putea beneficia de o licenta gratuita doritorii sunt obligati sa isi actualizeze datele profesionale inscrise in Tabloul national al avocatilor in sensul indicarii unui numar de telefon mobil si a unei adrese de e-mail valide.

Consiliul Baroului Sibiu
prin cons. Baciu Andrei

Descarcati fisierul aici  image

 


 
Stimati membri ai Baroului Sibiu,

Publicam Informare (2) asupra Stadiului de transpunere al directivelor europene vizand dreptul la aparare si consolidarea drepturilor persoanelor suspectate si acuzate prin stabilirea unor standarde minime comune privind drepturile la un proces echitabil. Impactul acestora asupra exercitiului profesiei de avocat. Av. dr. Gheorghe Florea, Presedintele UNBR

Mai multe detalii privind Impactul acestora asupra exercitiului profesiei de avocat (1) si Impactul acestora asupra exercitiului profesiei de avocat (2) se pot gasi si pe website-ul www.unbr.ro

Descarcati fisier Informare (2)  image

Descarcati fisier Informare (2)  image

 


 
Stimati membri ai Baroului Sibiu,

Publicam:

- "Codul Deontologic al Avocatului Roman" adoptat prin Hotararea Consiliului UNBR nr. 268/17 iunie 2017 cu mentiunea ca acesta intra in vigoare odata cu prima zi a Anului Centenarului – 2018.

- Rezolutia Congresului avocatilor 2015 pentru respectarea principiilor si valorilor fundamentale ale profesiei de avocat, in activitatea desfasurata de avocat in cadrul altor profesii cu care, legal, profesia de avocat este compatibila, ori in conlucrarile interprofesionale realizate pentru acordarea unor servicii profesionale integrate.

Descarcati Hotararea nr. 268/17 iunie 2017  image

Descarcati Rezolutia Congresului avocatilor 2015   image

 


 
In atentia avocatilor definitivi din Baroul Sibiu,

Avocatii definitivi din Baroul Sibiu se vor prezenta la secretariatul Baroului in vederea aplicarii vizei aferente anului 2018 pe legitimatiile de avocat C.C.B.E. de luni - vineri intre orele 09-14.

 


 
Stimati membri ai Baroului Sibiu,

Publicam Hotararea Consiliului UNBR nr. 298 din 09 decembrie 2017 prin care se ratifica Decizia Comisiei Permanente nr. 251/07.10.2017 privind validarea examenului de primire in profesie ca avocat stagiar si pentru persoanele care au sustinut examenul de definitivat in alte profesii juridice precum si a rezultatelor acestuia.

Descarcati Hotararea nr. 298 din 09.12.2017  image

Descarcati Hotararea nr. 298 din 09.12.2017  image

 


 
In atentia membrilor Baroului Sibiu,

Consiliul Baroului Sibiu,

Reamintim colegilor avocati obligatia prevazuta de art. 42 din Legea nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat si art. 231 din Statutul profesiei de avocat, de a depune polita de asigurare pentru raspundere profesionala pentru anul 2018, in copie certificata, la secretariatul Baroului Sibiu, prin fax : la nr. 0269 210 520 sau prin e-mail la adresa: contact@baroulsibiu.ro

Potrivit art. 231 al. (7) din Statutul profesiei de avocat ”Neindeplinirea obligatiei prevazute in prezentul articol atrage neinscrierea in tabloul anual al avocatilor cu drept de exercitare a profesiei.”

Descarcati fisierul aici  image

 


 
Stimati membri ai Baroului Sibiu,

Publicam Decizia Comisiei Permanente a UNBR nr. 273 din 08 decembrie 2017 privind validarea rezultatelor examenului de absolvire a Institutului National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor – I.N.P.P.A., organizat in perioada 10 noiembrie – 04 decembrie 2017.

Publicam Decizia Comisiei Permanente nr. 273/08.12.2017 prin care se valideazs rezultatele examenului de absolvire a INPPA, Sesiunea 10 noiembrie – 04 decembrie 2017 si se se acorda titlul profesional de avocat definitiv avocatilor care au promovat examenul, mentionati in Anexa nr. 1, parte integranta din decizie.

Descarcati Decizia Comisiei Permanente nr. 273/08.12.2017  image

Descarcati Decizia Comisiei Permanente nr. 273/08.12.2017  image

 


 
Stimati membri ai Baroului Sibiu,

Publicam Hotararea Consiliului UNBR nr. 296 din 09 decembrie 2017 privind privind programul de activitati al organelor colective de conducere a profesiei de avocat organizate la nivel national in anul 2018..

Prin Hotararea Consiliului UNBR nr. 296/09.12.2017 privind programul de activitati al organelor colective de conducere a profesiei de avocat organizate la nivel national in anul 2018, tinand cont de calendarul evenimentelor si al actiunilor programate a fi desfasurate de catre barouri (in limita comunicarilor facute catre UNBR), de activitatile planificate la nivelul CCBE – Consiliului Barourilor Europene si ale UIA – Uniunii Internationale a Avocatilor si datelor examenelor organizate prin INPPA, potrivit Legii nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat.

Descarcati Hotararea 296 din 09.12.2017  image

Descarcati Hotararea 296 din 09.12.2017  image

 


 
Stimati membri ai Baroului Sibiu,

Publicam Hotararea Consiliului UNBR nr. 295 din 09 decembrie 2017 privind cotele de contributie la sistemul C.A.A.

Prin Hotararea Consiliului UNBR nr. 295/09.12.2017 s-a decis ca se mentina contributia procentuala individuala obligatorie a tuturor avocatilor cu drept de exercitiu al profesiei la sistemul C.A.A. la valoarea de 11% si se mentine cota minima de contributie obligatorie pentru avocatii stagiari la valoarea de 80 lei.

Descarcati Hotararea 295 din 09.12.2017  image

Descarcati Hotararea 295 din 09.12.2017  image

 


 
Stimati membri ai Baroului Sibiu,

Publicam Hotararea Consiliului UNBR nr. 294 din 09 decembrie 2017 privind cuantumul ajutorului de deces.

Prin Hotararea Consiliului UNBR nr. 294/09.12.2017 s-a decis ca incepand cu data de 01 ianuarie 2018, cuantumul ajutorului de deces este de 4.000 lei in cazul asiguratului sau pensionarului si 2.000 lei in cazul unui membru de familie al asiguratului sau pensionarului.

Descarcati Hotararea 294 din 09.12.2017  image

Descarcati Hotararea 294 din 09.12.2017  image

 


 
Stimati membri ai Baroului Sibiu,

Publicam Hotararea Consiliului UNBR nr. 293 din 09 decembrie 2017 privind cota de contributie lunara a filialelor la cheltuielile necesare functionarii C.A.A

Prin Hotararea Consiliului UNBR nr. 293/09.12.2017 s-a decis ca se mentine nivelul de 2% din valoarea totala a contributiilor la sistem, efectiv incasate, pentru cota de contributie lunara a filialelor la cheltuielile necesare functionarii C.A.A, prevazuta la art. 15 alin.(1) din Statutul CAA.

Descarcati Hotararea 293 din 09.12.2017  image

Descarcati Hotararea 293 din 09.12.2017  image

 


 
Stimati membri ai Baroului Sibiu,

Publicam Hotararea Consiliului UNBR nr. 292 din 09 decembrie 2017 privind cuantumul ajutorului lunar pentru cresterea copilului.

Prin Hotararea Consiliului UNBR nr. 292/09.12.2017 s-a decis ca incepand cu data de 01 ianuarie 2018, cuantumul ajutorului lunar pentru cresterea copilului prevazut de art. 94 alin. (4) din Legea 72/2016 privind sistemul de pensii si alte drepturi de asigurari sociale ale avocatilor este de 700 de lei, pentru fiecare copil.

Descarcati Hotararea 292 din 09.12.2017  image

Descarcati Hotararea 292 din 09.12.2017  image

 


 
Stimati membri ai Baroului Sibiu,

Publicam Hotararea Consiliului UNBR nr. 291 din 09 decembrie 2017 privind valoarea punctului de pensie.

Descarcati Hotararea 291 din 09.12.2017  image

 


 
Stimati membri ai Baroului Sibiu,

Publicam Hotararea Consiliului UNBR nr. 289 din 09 decembrie 2017 prin care se abroga si respectiv se revoca unele prevederi din Hotararea Consiliului UNBR nr. 272/26.08.2017.

Descarcati Hotararea 289 din 09.12.2017  image

Descarcati Hotararea 289 din 09.12.2017  image

 


 
Stimati membri ai Baroului Sibiu,

1. Pe baza Informarii facute de Presedintele UNBR membrilor Consiliului UNBR (data publicitatii pe site-ul www.unbr.ro si preluata de unele site-uri de profil juridic) si a dezbaterilor din sedinta Consiliului UNBR din 9 decembrie 2017 s-a validat decizia Comisiei Permanente nr. 250/2017 prin care s-a suspendat punerea in aplicare a dispozitiilor Hotararii privind onorariile minimale care impuneau obligativitatea onorariilor minimale si instituiau masuri sanctionatorii pentru nerespectarea Hotararii contravenind caracterului de "recomandare" al onorariilor minimale care trebuie stabilite de Consiliul UNBR potrivit dispozitiilor Legii nr. 25/2007 de modificare a Legii nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat.

2. S-a adoptat hotararea de revocare a dispozitiilor Hotararii Consiliului UNBR privind onorariile minimale care nu au fost puse in aplicare deoarece au fost suspendate inainte de intrarea lor in vigoare prin Decizia 250/2017 a Comisiei Permanente a UNBR si s-au abrogat, in intregime, toate celelalte prevederi ale Hotararii.

3. S-a decis ca decanii barourilor sa comunice Comisiei Permanente a UNBR, dupa dezbateri organizate cu membrii barourilor in cadrul adunarilor generale ordinare ale barourilor din primul trimestru al anului 2018, pozitia Barourilor privind problema instituirii onorariilor minimale cu caracter de recomandare si propuneri privind cuprinsul Hotararii ce ar urma sa fie dezbatuta in Consiliul UNBR pe aceasta tema, astfel incat sa se prezinte in Consiliul UNBR un material complet ce trebuie sa cuprinda pozitiile tuturor Barourilor. Consiliul UNBR urmeaza sa dezbata problema avand in vedere pozitiile Barourilor si pozitia Consiliului Concurentei in raport de evolutia jurisprudentei Curtii Europene de Justitie in aceasta problema.

 


 UNIUNEA NATIONALA A BAROURILOR DIN ROMANIA
CONSILIUL UNIUNIIHOTARAREA nr. 50
12 decembrie 2015


Avand in vedere ca, potrivit art. 56 alin. (2) lit. a) si o) din Legea nr. 51/1995, Consiliul Baroului „adopta hotarari pentru aplicarea si respectarea prevederilor legii si ale statutului profesie” si „stabileste cote de contributie a avocatilor la bugetul baroului”;

Tinand cont de:
- art. 49 din Statutul profesiei de avocat, care prevede in sarcina baroului obligatia de a verifica mentinerea situatiei care a justificat suspendarea, obligatie care nu este prevazuta pentru avocatii cu drept de exercitare a profesiei;
- art. 335 alin. (1) lit. a) din Statutul profesiei de avocat, care se refera la „veniturile din contributiile banesti si taxele achitate de avocati pentru formarea bugetului baroului si a bugetului UNBR ori pentru constituirea de fonduri cu destinatie speciala, hotarate de organele profesiei in conditiile legii”;
- art. 337 alin. (1) lit. h) din Statutul profesiei, care stabileste dreptul baroului de „a incasa si, respectiv, de a colecta taxe pentru activitati de secretariat si jurisdictie profesionala”, fara a se face deosebiri din aceasta perspectiva intre avocatii aflati pe oricare dintre cele doua tablouri, tinand cont de faptul ca baroul are aceleasi obligatii cu privire la publicarea si mentinerea in buna regula a evidentei tuturor avocatilor;
- art. 337 alin. (2) din Statutul profesiei care impune in sarcina Consiliului UNBR stabilirea limitelor maxime ale taxelor prevazute la art. 337 alin. (1)

Avand in vedere ca pentru persoanele nominalizate in tabloul avocatilor fara drept de exercitare a profesiei (suspendare la cerere sau dispusa de organele profesiei, incompatibilitate etc) sunt alocate resurse financiare pentru activitati de secretariat si jurisdictie profesionala, activitati IT, costuri mentenanta pagina web etc, iar situatia existenta in prezent, care impune ca acoperirea cheltuielilor sa se realizeze din veniturile obtinute de la avocatii cu drept de exercitare a profesiei, nu este corecta;
Consiliul Uniunii Nationale a Barourilor din Romania, in sedinta din 12 decembrie 2015,

H O T A R A S T E :

Art. 1. – Se instituie o taxa anuala de maxim 200 lei pentru acoperirea cheltuielilor efectuate de barouri cu evidenta si mentinerea pe tablou a avocatilor suspendati conform art. 28 din Legea nr. 51/1995.
Art. 2. – Decizia Consiliului U.N.B.R. nr. 63/03.12.2011 privind stabilirea limitelelor maxime ale taxelor prevazute la art. 337 si 338 din Statutul profesiei de avocat se completeaza in mod corespunzator.
Art. 3. – Prezenta decizie va fi comunicata tuturor barourilor si membrilor Consiliului UNBR si va fi afisata pe website-ul www.unbr.ro .

CONSILIUL U.N.B.R.

Descarcati Hotararea 50 din 2015  image

 


 
In atentia avocatilor suspendati (exceptie fac avocatii suspendati la cerere pentru ingrijire copil),

MENTIUNE: Conform art. 28 din legea 51/1995 avocatii suspendati ( exceptie fac avocatii suspendati la cerere pentru ingrijire copil) pot sa achite taxa de 200 lei pe anul 2018 pana la data de 31.12.2017 a casieria Baroului sau in cont: BAROUL SIBIU B.C.R. RO 48 RNCB 0227 1498 7152 0001 C.F. 4406649

 


 
Stimati membri ai Baroului Sibiu,Publicam oferta serviciului de informare si explicare a schimbarilor legislative Avocatnet.ro Premium

Beneficiile acestui serviciu:

1. " Decizii Esentiale" - abonatii primesc, o data pe zi, un "concentrat" de informatii explicate pentru fiecare departament in parte
2. Acces la articole exclusive, in sectiunea Sinteze de business pentru companii si specialisti , disponibile DOAR abonatilor
3. Actualitate legislativa explicata in timp real: stii mereu ce se schimba atunci cand se schimba
4. Previzibilitate: afli din timp modificarile legislative
5. Flux de informatii pe departamente: afli doar ce te intereseaza, pe fiecare departament in parte

Fiscal - ContabilitateTop si Middle ManagementResurse UmaneJuridic - Administrativ

6. Accesibilitate: nu e nevoie sa cauti informatia, vine ea la tine ( pe email)
7. Focus: sinteza zilnica pe e-mail cu cele mai importante evenimente ale zilei (un singur email cu informatiile relevante ale zilei)
8. Suplimente saptamanale realizate impreuna cu consultantii nostri parteneri, pe diferite domenii de consultanta.
9. Targhet: agenda care va spune in fiecare luni ce urmeaza sa se intample pana la finalul saptamanii (termene, legi, deadline-uri, etc)
10. Navigare in Avocatnet.ro fara reclame (imediat dupa logare, nu mai vedeti reclamele din site)

Abonamentele la acest serviciu se pot face pe diferite perioade de timp incepand cu 12, 6, 3, sau o singura luna.
De asemnea aveti posibilitatea de a achizitiona serviciul si cu plata recurenta, pe aceleasi perioade de timp, in functie de nevoile dumneavoastra.
De mentionat este faptul ca rata de reinnoire a acestui serviciu este de peste 95%, pentru clientii care au folosit serviciul minim 3 luni.

Iata ce tipuri de abonament Premium va propunem:

· 1 utilizator - 60 lei + TVA / lunar
· 1 utilizator - 180 lei + TVA / 3 luni
· 1 utilizator - 350 lei + TVA / 6 luni
· 1 utilizator - 600 lei + TVA / 12 luni
· 2 -5 utilizatori - 900 lei + TVA / 12 luni

Adina Pitoiu | Reprezentant Vanzari
Tel: 0766.187.907
E-mail: adina.pitoiu@avocatnet.ro

Descarcati Agenda fiscala aici   image

Descarcati Alerta Darian aici   image

Descarcati Focus Premium aici   image

 


 
Stimati membri ai Baroului Sibiu,Publicam mesajul Presedintelui Uniunii Nationale a Barourilor din Romania adresat avocatilor cu ocazia Zilei Europene a Avocatilor – 2017

Descarcati fisierul aici   image

 


 
Stimati membri ai Baroului Sibiu,Anunt – Toate solicitarile formulate de Consiliile Barourilor, intrebarile adresate de avocati sau de forme de exercitare a profesiei pentru clarificarea aplicarii normelor de recomandare privind onorariile minimale, propunerile de a se delega Consiliilor Barourilor dreptul de a decide adoptarea sau neadoptarea unor reguli privind onorariile minimale, cu respectarea legii, in functie de situatia fiecarui barou, etc. vor fi analizate de Grupul de lucru al Consiliului UNBR cu sprijinul membrilor Comisiei Permanente a UNBR care isi exprima disponibilitatea in acest sens.

Astfel cum s-a decis de catre Consiliul UNBR in sedinta din 26 august 2017, toate solicitarile formulate de Consiliile Barourilor, intrebarile adresate de avocati sau de forme de exercitare a profesiei pentru clarificarea aplicarii normelor de recomandare privind onorariile minimale, propunerile de a se delega Consiliilor Barourilor dreptul de a decide adoptarea sau neadoptarea unor reguli privind onorariile minimale, cu respectarea legii, in functie de situatia fiecarui barou, etc. vor fi analizate de Grupul de lucru al Consiliului UNBR cu sprijinul membrilor Comisiei Permanente a UNBR care isi exprima disponibilitatea in acest sens si vor fi aprobate de Consiliul UNBR din luna decembrie 2017, care va lua decizii in legatura cu Hotararea adoptata de acesta cu privire la onorariile minimale.

 


 
Stimati membri ai Baroului Sibiu,Pentru buna desfasurare a lucrarilor Comisiei, va adresam rugamintea ca propunerile de modificare pe care le considerati oportune pentru textele declarate neconstitutionale prin Deciziile Curtii Constitutionale privind Codul Penal si Codul de Procedura Civila sa le inaintati comisiei la adresa de e-mail: comisie.coduri@cdep.ro pana luni, 16 octombrie 2017. Solicitarea este impusa de faptul ca, in cadrul sedintei, vor fi evidentiate la fiecare text toate propunerile astfel incat dezbaterea sa se poarte asupra tuturor variantelor.

In acest sens, va inaintam si varianta in format electronic a tabelelor de lucru ce includ textele ce necesita transpunerea Deciziilor Curtii Constitutionale in domeniul Codului Penal si Codului de Procedura Civila precum si fisele privind modificarile efectuate pana in prezent la cele doua acte normative mentionate.

La textele mentionate in tabelele de lucru initiale s-a adaugat si textul referitor la art. 298 din actualul Cod Penal constatat neconstitutional prin Decizia CCR 518 din 06 iulie 2017, publicata in Monitorul Oficial 765 din 26.09.2017 cu refereire la sintagma indeplinirea ei defectuoasa” in loc de indeplinirea prin incalcarea legii”.

Tabel Civil   image
MODIFICARI LA LEGEA 286/2009 CODUL PENAL image
MODIFICARI LA LEGEA 134/2010 CODUL DE PROCEDURA CIVILA image
Tabel LEGE nr. 286/2009 privind Codul Penal image

 


 
Stimati membri ai Baroului Sibiu,


Publicam solicitarea Ministerului Justitiei de a remite observatii si/sau propuneri de modificare si completare a noilor coduri.

Catre,

MEMBRII CONSILIULUI UNBR


In ziua de 10 octombrie 2017 reprezentantii UNBR au participat la lucrarile Comisiei speciale comune a Camerei Deputatilor si Senatului pentru sistematizarea unificarea si asigurarea stabilitatii legislative in domeniul Justitiei.

La Comisia constituita pentru reglementarile din domeniul penal a participat domnul vicepresedinte UNBR avocat Petru Ciobanu iar la Comisia din domeniul legislatiei civile a participat vicepresedinte domnul vicepresedinte UNBR avocat Traian Cornel Briciu.

In fiecare dintre subcomisii s-a stabilit ca obiectivul activitatii acestora este armonizarea obligatorie a textelor din noile coduri cu deciziile Curtii Constitutionale, cu rapoartele Comisiei de la Venetia si rapoartele GRECO, puse la dispozitie de catre Ministerul Justitiei.

Comisia a pus la dispozitie materialele din atasament pe care vi le comunicam. S-a stabilit ca urmatoarele sedinte ale fiecareia dintre subcomisii vor fi anuntate la Uniunea Nationala a Barourilor din Romania.

Pentru a asigura consultarea barourilor si a avocatilor interesati am decis ca la nivelul Uniunii Nationale a Barourilor din Romania, prin aplicatia ”Tabloul national al avocatilor” la adresa www.ifep.ro sa se organizeze consultarea tuturor barourilor si, distinct, a avocatilor interesati prin formularea de catre barouri sau de catre avocati a raspunsurilor la chestionarele atasate sub forma propunerilor corespunzatoare modificarilor ce se impun pentru armonizarea Noilor Coduri, cu deciziile Curtii Constitutionale, care au declarat neconstitutionalitatea totala sau partiala a unora dintre prevederile acestora.
Propunerile astfel formulate vor fi apoi transmisie direct membrilor Comisiei parlamentare.

La lucrarile fiecarei Subcomisii pot participa din partea Uniunii Nationale a Barourilor din Romania si membrii Consiliului UNBR care isi exprima disponibilitatea in raport de domeniul de interes (penal / legislatia civila).

Nu s-au transmis datele exacte ale sedintelor Subcomisiilor, astfel ca cei care pot sa se implice in activitatea comisiilor in numele UNBR care are doar calitatea de "Invitat" ar trebui sa se angajeze ferm ca vor fi prezenti la orice convocare ce le va fi transmisa imediat dupa comunicarile facute de Comisie catre UNBR.


Av. dr. Gheorghe FLOREA,
PRESEDINTE U.N.B.R.

Modificari CP   image si Modificari CPC image

 


 
Stimati membri ai Baroului Sibiu,


Dam publicitatii comunicarea transmisa de Presedintele UNBR tuturor membrilor Consiliului Uniunii privind implicarea barourilor si a avocatilor in sprijinirea activitatii Comisiei parlamentare speciale pentru sistematizarea, unificarea si asigurarea stabilitatii legislative in domeniul Justitiei.

Presedintele UNBR roaga decanii barourilor si avocatii interesati sa acceseze contul rezervat barourilor / avocatilor in aplicatia "Tabloul national al avocatilor" pentru a transmite propuneri privind activitatea Comisiei.

 


 
Stimati membri ai Baroului Sibiu,


Publicam Decizia nr. 251/07 octombrie 2017 a Comisiei Permanente a UNBR privind validarea examenului de primire in profesie, sesiunea septembrie 2017UNIUNEA NATIONALA A BAROURILOR DIN ROMANIA
COMISIA PERMANENTA
Decizia nr. 251 / 07 octombrie 2017
privind validarea examenului de primire in profesie ca avocat stagiar si pentru persoanele care au sustinut examenul de definitivat in alte profesii juridice precum si a rezultatelor acestuia


Comisia Permanenta a Uniunii Nationale a Barourilor din Romania, convocata in sedinta la data de 07 octombrie 2017,

Avand in vedere Hotararea nr. 270/ 26.08.2017 a Consiliului Uniunii Nationale a Barourilor din Romania prin care se mandateaza Comisia Permanenta sa indeplineasca in numele Consiliului U.N.B.R. atributia prevazuta de art. 66 lit. h) din Legea nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat si art. 37 din Statutul profesiei de avocat, cu privire la validarea examenului de primire in profesie ca avocat stagiar si pentru persoanele care au sustinut examenul de definitivat in alte profesii juridice, sesiunea septembrie 2017, pe baza raportului intocmit de Presedintele Comisiei Nationale de Examen,

In conformitate cu dispozitiile art. 66 lit. h) din Legea nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si a prevederilor art. 37 din Statutul profesiei de avocat,

– analizand organizarea si desfasurarea examenului de primire in profesie ca avocat stagiar si pentru persoanele care au sustinut examenul de definitivat in alte profesii juridice, sesiunea septembrie 2017,

– luand act de raportul Presedintelui Comisiei Nationale de Examen privind organizarea si desfasurarea examenului de primire in profesie ca avocat stagiar si pentru persoanele care au sustinut examenul de definitivat in alte profesii juridice, sesiunea septembrie 2017, impreuna cu anexele sale,

– luand act de rezultatele definitive ale examenului de primire in profesie ca avocat stagiar si pentru persoanele care au sustinut examenul de definitivat in alte profesii juridice, sesiunea septembrie 2017, astfel cum au fost acestea comunicate de catre Comisia Nationala de Examen si publicate pe paginile web ale I.N.P.P.A. si U.N.B.R.,DECIDE:Art. 1. – Valideaza examenul de primire in profesie ca avocat stagiar si pentru persoanele care au sustinut examenul de definitivat in alte profesii juridice, sesiunea septembrie 2017, precum si rezultatele definitive ale acestui examen, astfel cum acestea au fost comunicate de catre Comisia Nationala de Examen si publicate pe paginile web ale I.N.P.P.A. si U.N.B.R.
Art. 2. – Dispune, in baza prevederilor art. 37 alin. 1) din Statutul profesiei de avocat, cu modificarile si completarile ulterioare, primirea in profesie a candidatilor declarati admisi la examenul de primire in profesie ca avocat stagiar si pentru persoanele care au sustinut examenul de definitivat in alte profesii juridice, sesiunea septembrie 2017, precum si emiterea deciziilor de primire in profesie a acestora.
Art. 3. – Deciziile de primire in profesie prevazute la Art. 2 se vor comunica barourilor la care candidatii s-au inscris. Barourile vor proceda la comunicarea deciziilor catre candidatii admisi.
Art. 4. – Prezenta Decizie se afiseaza pe pagina web a Uniunii Nationale a Barourilor din Romania (www.unbr.ro) si se comunica prin e-mail barourilor si I.N.P.P.A. in vederea luarii in evidenta a candidatilor declarati admisi in calitate de avocati stagiari.
COMISIA PERMANENTA A U.N.B.R.

Descarcati fisierul aici  image sau image

 


 
Stimati membri ai Baroului Sibiu,


Publicam materialul privitor la sistemul de pensii si alte drepturi de asigurari sociale ale avocatilor din Romania, intocmit de Casa de Asigurari a Avocatilor si publicat pe site-ul www.caav.ro

Descarcati fisierul aici  image

 


 
In atentia membrilor Baroului Sibiu,


Publicam Decizia nr. 250 din 28 septembrie 2017 prin care, cu unanimitate de voturi, Comisia Permanenta a UNBR a decis amanarea intrarii in vigoare a prevederilor art. 4 – 8 din Hotararea Consiliului U.N.B.R. nr. 272 din 26.08.2017 privind aprobarea ”Tabloului onorariilor minimale” si ale art. II, art. IV, art. V, din Anexa la aceasta, in scopul reexaminarii acestora de Consiliului U.N.B.R. pe baza propunerilor Barourilor si a concluziilor Grupului de lucru al Consiliului UNBR constituit in acest scop prin Hotararea Consiliului U.N.B.R. nr. 267/17 iunie 2017.

Republicam si Hotararea Consiliului UNBR nr. 272 din 26 august 2017 prin care se aproba „Tabloul onorariilor minimale” prevazut in Anexa, parte integranta din Hotarare, in cuprinsul careia au fost marcate cu galben articolele a caror intrare in vigoare a fost amanata.

Descarcati Decizia nr. 250  image

Descarcati Hotararea nr. 272 republicata  image

 


 
In atentia membrilor Baroului Sibiu,


Parchetul de pe langa Judecatoria Sibiu

- PROGRAM -

Luni - Vineri
9 - 14

 


 
In atentia membrilor Baroului Sibiu,


Consiliul Baroului Sibiu solicita membrilor, in baza art.9 din Hotararea Consiliului U.N.B.R. nr. 272 din 26 august 2017, sa comunice pe site-ul Baroului contact@baroulsibiu.ro propuneri de modificare sau completare a Tabloului onorariilor minimale.

Mentionam faptul ca Tabloul poate fi accesat atat pe site-ul Baroului Sibiu precum si pe site-ul Uniunea Nationala a Barourilor din Romania.
Termen de depunere 30 de zile.

 


 
Stimati membri ai Baroului Sibiu,


Din dispozitia domnului Presedinte UNBR av. dr. Gheorghe Florea va comunicam atasat (fisiere DOCX si PDF) Hotararea Consiliului UNBR nr. 272 din 26 august 2017 prin care se aproba "Tabloul onorariilor minimale" prevazut in Anexa, parte integranta din Hotarare, cu rugamintea de a se avea in vedere dispozitiile art.9 alin.(1) din Hotarare: Art.9 (1) Prezenta Hotarare se transmite barourilor. Consiliile barourilor vor proceda la afisarea acesteia pe site-ul fiecarui barou si va organiza colectarea si transmiterea catre UNBR a propunerilor si observatiilor formulate de avocati, pentru ca Grupul de lucru constituit prin Hotararea Consiliului UNBR nr. 267/17 iunie 2017, in compunerea rezultata dupa demisia unuia dintre membrii Grupului, sa monitorizeze perfectionarea reglementarii.

Descarcati fisierul aici  image sau image

 


 
Stimati membri ai Baroului Sibiu,


Publicam Hotararea Consiliului UNBR nr. 271 din 26 august 2017 prin care se aproba Registrele Nationale ale Avocatilor Romani, prevazute in Anexa la hotarare.

Descarcati fisierul aici  image sau image

 


 
Stimati membri ai Baroului Sibiu,


Publicam brosura intitulata "Avocatul si accesul la Justitie", editata de Uniunea Nationala a Barourilor din Romania. Brosura va fi transmisa delegatilor la Congresul avocatilor 2017 precum si institutiilor care au fost invitate / au participat la lucrarile Congresului.

Descarcati fisierul aici  image

 


 
Stimati membri ai Baroului Sibiu,


Baroul Sibiu afiseaza DECIZIA nr. 212 din 30 martie 2017 cu privire la finalizarea de urgenta a suportului material si electronic necesar pentru desfasurarea activitatilor de inregistrare, evidenta si informare cu privire la actele intocmite de avocati, potrivit Legii nr. 51/1995.

Descarcati fisierul aici  image

 


 
ANUNT IMPORTANT - In atentia membrilor Baroului Sibiu


Baroul Sibiu in colaborare cu Institutul National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor organizeaza conferinta "Intelegerea si aplicarea noilor coduri fundamentale ale Romaniei".

imageDescarcati fisierul aici  image

 


 
UNIUNEA NATIONALA A BAROURILOR DIN ROMANIA

BAROUL SIBIU

C O N V O C A T O R


In temeiul art. 52 – 54 din Legea nr. 51/1995, pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat, Consiliul Baroului Sibiu convoaca Adunarea Generala Ordinara pentru ziua de vineri, 10 martie 2017, ora 12, in Aula Facultatii de Drept "Simion Barnutiu" din Sibiu, str. Calea Dumbravii, nr. 32 – 34, cu urmatoarea ordine de zi:
1) Prezentarea raportului de activitate a Baroului Sibiu pe anul 2016;
2) Prezentarea raportului comisiei de cenzori al Baroului Sibiu si de descarcare a consiliului pentru activitatea si gestiunea sa;
3) Aprobarea proiectului de buget al Baroului Sibiu ;
4) Alegerea delegatilor Baroului la Congresul Avocatilor
5) Prezentarea raportului comisiei de cenzori al Filialei Sibiu a Casei de Asigurari a Avocatilor si de descarcare a consiliului pentru activitatea si gestiunea sa;
6) Aprobarea proiectului de buget al Filialei Sibiu
7) Alegerea Consiliului de administratie al C.A.A. - Filiala Sibiu
8) Alegerea comisiei de cenzori al C.A.A. - Filiala Sibiu
9) Discutii
CONFORM ART. 43 DIN L. 51/1995 SI 232 DIN STATUTUL PROFESIEI DE AVOCAT- PREZENTA ESTE OBLIGATORIE

D E C A N,
AV. Nicolae Eugen Baier

Descarcati fisierul aici  image


 
ANUNT IMPORTANT - In atentia membrilor Baroului Sibiu


Baroul Sibiu afiseaza adresa INPPA referitoare la pregatirea profesionala continua - cursuri de scurta durata (art. 31 lit. b si c din Regulamentul INPPA) - format e-learning.

Avocatii care doresc sa participe la Cursurile de Pregatire Profesionala sunt rugati sa se prezinte la Barou pentru a fi luati in evidenta si a se comunica la INPPA, conform adresei atasate.

Catre,
TOATE BAROURILE


Stimata Doamna Decan,
Stimate Domnule Decan,

Din dispozitia domnului av. dr. Traian Briciu, Director al Institutului National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor (INPPA), va transmitem atasat adresa privind pregatirea profesionala continua - cursuri de scurta durata (art. 31 lit. b si c din Regulamentul INPPA) - format e-learning.
Va comunicam rugamintea de a transmite raspunsul dumneavoastra cat mai curand posibil.

Multumim pentru intelegere!


Cu aleasa consideratie,
Dan Marculescu

Institutul National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor
Bucuresti, str. Vulturilor nr. 23, sector 3
031.426.25.12; 021.330.12.96

Descarcati fisierul aici  image

 


 
ANUNT IMPORTANT - In atentia membrilor Baroului Sibiu


Baroul Sibiu afiseaza adresa Curtii de Apel Alba Iulia - Sectia I civila cu privire la solicitarea practicii judiciare.

Pe aceasta cale Baroul Sibiu ii invita pe membrii sai ca pana la data de 15 februarie 2017, sa comunice aspecte de practica neunitara cu care s-au confruntat si totodata sa ataseze hotarari judecatoresti ale instantelor din circumscriptia Curtii de Apel Alba Iulia in care s-au pronuntat solutii contradictorii.

Comunicarile pot fi depuse la sediul Baroului Sibiu din strada Rennes nr. 4 - SIBIU de luni - vineri intre orele 09-15, prin fax la numarul: 0269210520 sau on-line pe adresa de e-mail: contact@baroulsibiu.ro

Descarcati fisierul aici  image

 


 

Institutul National al Magistraturii anunta lansarea, impreuna cu Uniunea Nationala a Barourilor din Romania – Institutul National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor, a unei sesiuni de formare e-learning in domeniul protectiei datelor si a dreptului la viata privata, organizat de Consiliul Europei in cadrul programului HELP 28.

Institutul National al Magistraturii anunta lansarea, impreuna cu Uniunea Nationala a Barourilor din Romania – Institutul National Pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor, a unei sesiuni de formare e-learning in domeniul protectiei datelor si a dreptului la viata privata, organizat de Consiliul Europei in cadrul programului HELP 28.

Programul "Human Rights Education for Legal Professionals in the 28" sau "HELP in the 28" este un proiect finantat de Uniunea Europeana si implementat de Consiliul Europei, folosind metodologia HELP. "HELP in the 28" este cel mai amplu proiect de formare dezvoltat in cadrul Uniunii Europene dedicat judecatorilor, procurorilor si avocatilor.
Pentru mai multe detalii poate fi accesat urmatorul link: http://www.coe.int/en/web/help/help-in-the-28

Cursul exploreaza acest domeniu intr-o maniera interactiva, dezvaluind sinergiile si diferentele dintre Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene, Conventia Europena a Drepturilor Omului si alte instrumente relevante ale Consiliului Europei si ale Uniunii Europene, in special Conventia nr. 108 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea automata a datelor cu caracter personal semnata la nivelul Consiliului Europei in 1981 si noul Regulament si Directiva adoptate la nivelul Uniunii Europene in aprilie 2016. Cursul cuprinde, de asemenea, referinte la jurisprudenta relevanta a Curtii Europene a Drepturilor Omului (CEDO) si a Curtii de Justitie a Uniunii Europene (CJUE), evidentiind solutii pronuntate in situatii particulare, cum ar fi prelevarea de organe fara consimtamant, procrearea asistata medical si euthanasia.
Pentru prezentarea video a cursului poate fi accesat urmatorul link aici.

Lansarea acestui curs va avea loc in Bucuresti, la sediul Institutului National al Magistraturii, la data de 30 ianuarie 2017, printr-o intalnire la care vor participa magistrati si avocati romani care vor opta sa parcurga acest curs e-learning. Selectia participantilor se va face in ordinea inscrierii acestora, asigurandu-se o pondere echilibrata intre locurile oferite magistratilor, respectiv avocatilor. Astfel, 25 de locuri vor fi deschise magistratilor, 25 avocatilor si alte 5 locuri vor fi deschise participarii altor juristi, cum ar fi magistratii asistenti din cadrul Curtii Constitutionale si angajatilor cu atributii in domeniu din cadrul Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal.

Cursul se va desfasura on-line, sub coordonarea unui moderator national desemnat de responsabilii HELP din cadrul Consiliului Europei si va avea o durata de aproximativ 2 luni. Prezenta cursantilor la seminarul de lansare este obligatorie. Participantii la seminarul de lansare a cursului vor avea asigurate masa de pranz si pauza de cafea. Daca este cazul si in conditiile generale stabilite de Consiliul Europei, costurile de cazare (1 noapte) si transport vor fi asigurate in mod exceptional pentru participantii a caror resedinta este situata la o distanta mai mare de 100 de km de Bucuresti.

La absolvirea cursului, participantilor le vor fi remise certificate din partea programului HELP al Consiliului Europei. Cursul a fost inclus in programul de pregatire continua a avocatilor, aprobat de organele de conducere a profesiei, Institutul National Pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor urmand sa le elibereze, de asemenea, participantilor un atestat in acest sens.

Magistratii care doresc sa urmeze cursul e-learning privind protectia datelor si a dreptului la viata privata si sa participe la evenimentul de lansare a acestuia sunt invitati sa se inscrie pana la data de 10 ianuarie 2017, prin completarea urmatorului formular. Pentru detalii suplimentare, magistratii se pot adresa doamnei expert Florentina DEACONU, tel: 021.4076249, fax: 021.4076247, e-mail: florentina.deaconu@inm-lex.ro

Avocatii care doresc sa urmeze cursul e-learning privind protectia datelor si a dreptului la viata privata si sa participe la evenimentul de lansare a acestuia sunt invitati sa se inscrie pana la data de 10 ianuarie 2017, prin trimiterea unei succinte scrisori de intentie pe adresa doamnei av. dr. Raluca BERCEA, info point HELP pentru Romania, e-mail: raluca.bercea@e-uvt.ro, tel. 0744558387.

 

Descarcati fisierul aici  image

Descarcati fisierul aici  image

 


 


ANUNT IMPORTANT - In atentia membrilor Baroului Sibiu

Baroul Sibiu informeaza avocatii ca in cadrul Institutului National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor vor incepe cursurile de pregatire pentru dobandirea calitatii de administrator sau lichidator in insolventa persoanei fizice

Potrivit programei comune agreate la nivelul celor patru profesii implicate, formarea profesionala pentru dobandirea calitatii de administrator cuprinde 10 teme, cu un parcurs de aproximativ 20 de ore in total, urmate de un examen de verificare a cunostintelor, mai multe informatii aici

Avocatii interesati sunt rugati ca pana la data de 21 octombrie 2016 sa-si exprime disponibilitatea participarii la cursurile de pregatire, precizand datele de contact (e-mail si telefon) la adresa de e-mail: office@inppa.ro

Precizam ca INPPA, in functie de numarul de persoane inscrise, urmeaza sa decida costurile activitatii de pregatire, locurile in care acestea se vor desfasura, precum si modalitatea de desfasurare a acestora.

Descarcati fisierul aici  image

 


 


Stimati membri ai Baroului Sibiu,

Din dispozitia Presedintelui UNBR publicam Decizia nr. 25/C/07.06.2016 a Presedintelui Curtii de Apel Alba Iulia referitoare la asigurarea accesului publicului la documentele create de instanta

Descarcati fisierul aici  image

 


 

REVISTA BAROULUI SIBIU


- In atentia colegilor si a colaboratorilor Revistei Fortuna -

In vederea asigurarii continuitatii aparitiei Revistei FORTUNA, rugam colegii si colaboratorii revistei sa trimita articole si studii juridice pe adresa de e-mail a Baroului Sibiu - contact@baroulsibiu.ro si pe adresa de e-mail a secretarei de redactie - elenablindu@yahoo.com


 

Seminar de negociere "Cum sa negociezi bine orice si cu oricine"

Miercuri 20 aprilie 2016, orele 10-12.30 si 18-20.30 la Hotelul Continental Forum Sibiu va avea loc seminarul de negociere "Cum sa negociezi bine orice si cu oricine" cu Ioana Andrievici - Negociator, speaker, trainer & coach. Seminarul este gratuit si participarea se poate face doar pe baza de inscriere.

Descrierea evenimentului: Tu cum faci sa obtii ce vrei? De cele mai multe ori, negociezi. In cadrul seminarului "Cum sa negociezi bine orice si cu oricine" vei afla informatii utile despre negocierile de orice fel cu care te confrunti in viata de zi cu zi, in mediul social sau de afaceri: negocierile de business, negocierea salariului, negocierea cu copiii, negocierea cu persoanele reclacitrante, negocierea contractelor etc.

Pentru inscriere si pentru mai multe detalii accesati urmatorul link    www.ioana-consult.ro/event/cum-sa-negociezi-bine-orice-si-cu-oricine

 

image 


Documentele ce vor fi supuse dezbaterii si aprobarii Congresului avocatilor 2016

1. Proiectul Raportului de activitate al Consiliului U.N.B.R. (intre Congresul avocatilor 2015 si Congresul avocatilor 2016) cu urmatoarele Anexe:

Anexa nr. 1 – Buletinele informative ale Consiliului U.N.B.R. si ale Comisiei Permanente a U.N.B.R.
Anexa nr. 2 – Propuneri de modificare a O.U.G. nr.80/2013 privind taxele judiciare de timbru
Anexa nr. 3 – Raport de activitate al Departamentului de Coordonare a Asistentei Judiciare al U.N.B.R.
Anexa nr. 4 – Minuta Consfatuirii de lucru a Departamentului de Coordonare al Asistentei Judiciare al U.N.B.R., 11-12 martie 2016
Anexa nr. 5 – Litigiile in care Uniunea Nationala a Barourilor din Romania are calitate procesuala
Anexa nr. 6 – Decizia nr. 56 din 27 martie 2013 prin care se aproba organigrama Uniunii Nationale a Barourilor din Romania incepand cu anul 2013, cuprinsa in anexa la decizie.
Anexa nr. 7 – Decizia nr. 2 din 03.07.2015 a Comisiei Permanente a Uniunii Nationale a Barourilor din Romania privind coordonarea activitatilor de conducere executiva curenta realizate de Comisia Permanenta
Anexa nr. 8 – Informatii relative la conlucrarea dintre membrii Comisiei Permanente si decanii Barourilor
Anexa nr. 9 – Extras din rapoartele de activitate ale barourilor prezentate in adunarile generale in vederea realizarii unor schimburi de experienta cu celelalte barouri
Anexa nr. 10 – Informatii statistice comunicate de barouri la solicitarea U.N.B.R.
Anexa nr. 11 – Informari destinate corpului profesional, transmise prin newsletter in perioada mai 2015 – februarie 2016
Anexa nr. 12 – Raport de fundamentare a continuarii proiectului privind aplicarea Avizului 16(2013) al CCJE: “O Europa a dreptului si a justitiei”
Anexa nr. 13 – Decizia nr. 15 din 21 septembrie 2015 a inaltei Curti de Casatie si Justitie, Completul competent sa judece Recursul in Interesul Legii privind fapta unei persoane care exercita activitati specifice profesiei de avocat in cadrul unor entitati care nu fac parte din formele de organizare profesionala recunoscute de Legea nr. 51/1995
Anexa nr. 14 – Propunere de structura pentru „Regulamentul procedurii disciplinare in profesia de avocat”
Anexa nr. 15 – Corespondenta purtata de U.N.B.R. cu Ministerul Justitiei privind asigurarea efectivitatii dreptului legal de folosinta al barourilor asupra spatiilor din incinta instantelor
Anexa nr. 16 – Raport de activitate al Departamentului de pregatire profesionala initiala din cadrul I.N.P.P.A.
Anexa nr. 17 – Raport de activitate al Departamentului de formare profesionala continua din cadrul I.N.P.P.A.
Anexa nr. 18 – Referat tehnic privind transmiterea in sistem videoconferinta catre entitatile care si-au manifestat optiunea de a participa online la Conferintele I.N.P.P.A.
Anexa nr. 19 – Comunicari ale centrelor teritoriale ale I.N.P.P.A.
Anexa nr. 20 – Activitatea de cercetare in cadrul I.N.P.P.A. concretizata in puncte de vedere, studii, diverse materiale cu continut stiintific, solicitate de Comisia Permanenta, Consiliul UNBR si barouri
Anexa nr. 21 – Corespondenta dintre Uniunea Nationala a Barourilor din Romania si Consiliul Superior al Magistraturii privind curatela

2. Raportul administratorilor privind situatia financiara anuala la 31 decembrie 2015 a Uniunii Nationale a Barourilor din Romania

3. Proiectul bugetului de venituri si cheltuieli pentru anul 2016 al Uniunii Nationale a Barourilor din Romania

4. Raportul Comisiei Centrale de Cenzori privind situatia financiar-contabila pe anul 2015 a Uniunii Nationale a Barourilor din Romania

5. Raportul de activitate al Comisiei Centrale de Disciplina aferent perioadei martie 2015 - martie 2016


 
Regulament pentru Adunarea Generala de alegeri a organelor de conducere a Baroului Sibiu 2016

UNIUNEA NATIONALA A BAROURILOR DIN ROMANIA
BAROUL SIBIU

 

REGULAMENT


Pentru Adunarea Generala de alegeri a organelor de conducere a Baroului Sibiu din data de 4 martie 2016, adoptat de Consiliul Baroului Sibiu in sedinta din 4 decembrie 2015.

 

Descarcati fisierul aici image

 


 
CONVOCATOR

BAROUL SIBIU

C O N V O C A T O R


In temeiul art. 52 – 54 din Legea nr. 51/1995, pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat, Consiliul Baroului Sibiu convoaca Adunarea Generala pentru ziua de vineri, 4 martie, 2016, ora 12, in Aula Facultatii de Drept “Simion Barnutiu” din Sibiu, str. Calea Dumbravii, nr. 32 – 34, cu urmatoarea ordine de zi:
1) Prezentarea raportului de activitate a Baroului Sibiu pe perioada 06.03. 2015 – 04. 03.2016
2) Prezentarea raportului comisiei de cenzori al Baroului Sibiu;
3) Prezentarea raportului comisiei de cenzori al Filialei Sibiu a Casei de Asigurari a Avocatilor;
4) Aprobarea proiectului de buget al Baroului Sibiu si de descarcare a consiliului pentru activitatea si gestiunea sa;
5) Aprobarea proiectului de buget al Filialei Sibiu si de descarcare a consiliului pentru activitatea si gestiunea sa
6) Alegerea decanului si a Consiliului Baroului pentru urmatorul mandat
7) Alegerea comisiei de cenzori
8) Alegerea comisiei de disciplina
9) Alegerea delegatilor la Congresul Avocatilor
10) Desemnarea reprezentantului Baroului Sibiu in Comisia centrala de disciplina a U.N.B.R.
11)Discutii
CONFORM ART. 43 DIN L. 51/1995 SI 232 DIN STATUTUL PROFESIEI DE AVOCAT- PREZENTA ESTE OBLIGATORIE

Consiliul Baroului Sibiu,
D E C A N,
AV. Nicolae Eugen Baier


Conferinta de drept fiscal Cluj - TaxForum
Stimati membri ai Baroului Sibiu,

Publicam alaturat anuntul si programul Conferintei de drept fiscal Cluj - TaxForum ce va avea loc in data de 19 februarie 2016 la Grand Hotel Napoca. Conferinta este acreditata INPPA si asigura puncte in programul de pregatire profesionala a avocatilor, iar inscrierea la lucrarile conferintei pina la 31.12.2015 asigura o reducere a taxei de participare.

imageimage


Conferinta cu tema „Infractiuni contra infaptuirii justitiei, fraude comise prin sisteme informatice si mijloace de plata electronice, contra sigurantei si integritatii sistemelor si datelor informatice. Aspecte teoretice si practice ale judecatorului de drepturi si libertati. Drepturi si obligatii deontologice ale judecatorilor si avocatilor”

Descarcati fisierul aici 
Conferinta cu tema "intelegerea si aplicarea noilor coduri fundamentale ale Romaniei"

Institutul NATIONAL pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor, in colaborare cu Baroul Sibiu, anunta organizarea conferintei cu tema "intelegerea si aplicarea noilor coduri fundamentale ale Romaniei"

Descarcati fisierul aici


 
Revista Dreptul

Dragi colegi avocati,


Revista Dreptul si-a lansat de curand noul site si va invita cu multa caldura sa o sprijiniti in demersul sau de a raspunde cat mai fidel asteptarilor voastre prin completarea on-line a formularului aflat pe pagina sa de pornire http://www.revistadreptul.com/

Cu sincere urari de bine si multumiri anticipate,

Redactia revistei Dreptul


 
CONVOCATOR

BAROUL SIBIU

C O N V O C A T O R


   Consiliul Baroului Sibiu, in temeiul art. 53 (1) din Legea nr. 51/1995, pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat, convoaca Adunare Generala pentru ziua de vineri, 28 februarie 2014, ora 12, in Aula Facultatii de Drept “Simion Barnutiu” din Sibiu, str. Calea Dumbravii, nr. 32 – 34, cu urmatoarea ordine de zi:
- Prezentarea raportului de activitate pe perioada 08.03.2013 – 28.02.2014
- Prezentarea raportului comisiei de cenzori
- Aprobarea proiectului de buget al Baroului si descarcarea consiliului cu privire la activitatea si gestiunea sa.
- Alegerea delegatilor la Congresul Avocatilor
- Descarcarea de gestiune a Consiliului Filialei pe baza Raportului de cenzori
- Adoptarea proiectului de venituri si cheltuieli al Filialei pe anul 2014
- Discutii

Consiliul Baroului Sibiu,
D E C A N,
AV. Nicolae Eugen Baier


 
  Masuri privind plata curatorului avocat.

Descarcati fisierul 1 aici
Descarcati fisierul 2 aici


 
Regulamantul privind organizarea si functionarea Curtii de Arbitraj Profesional a Avocatilor

Descarcati fisierul aici


 
D E C I Z I A nr. 644

UNIUNEA NATIONALA A BAROURILOR DIN ROMANIA
BAROUL SIBIU


D E C I Z I A nr. 644
din 8 noiembrie 2013

Consiliul Baroului Sibiu,
Avand in vedere ca dl. MORAR ADRIAN, ns. la data de 19.09.1969, in mun. Brasov, fiul lui Vasile si Veronica, membru al Baroului Sibiu, nu a achitat taxele si contributiile profesionale catre Baroul Sibiu, catre U.N.B.R. si catre sistemul propriu de asigurari sociale, prevazute de Legea nr. 51/1995 si de Statutul profesiei de avocat, timp de mai mult de 3 luni de la scadenta acestora;
Avand in vedere ca susnumitul a fost somat la adresa Cabinetului Individual din Selimbar, D.N. 1 km 303 – 800, jud. Sibiu si la adresa de domiciliu din mun. Brasov, str. Pictor St. Luchian nr. 25, bl. 30, ap. 1, pentru neplata totala a taxelor si contributiilor profesionale pentru perioada decembrie 2012 – octombrie 2013, corespondenta inapoindu-se cu mentiunea „destinatarul necunoscut la adresa”, respectiv „destinatarul mutat de la adresa” , urmeaza a fi suspendat din calitatea de avocat incepand cu data de 1 noiembrie 2013, pana la lichidarea integrala a datoriilor;
In conformitate cu art. 28 lit.c si art. 56 al. (2) lit. m din Legea 51/1995, cu modificarile si completarile ulterioare:

D E C I D E

Art.1. Suspendarea calitatii de avocat a d-lui MORAR ADRIAN, pentru neplata taxelor si contributiilor profesionale catre Baroul Sibiu, catre U.N.B.R. si catre sistemul propriu de asigurari sociale, incepand cu data de 1 noiembrie 2013, pana la lichidarea integrala a datoriilor.
Cu drept de contestatie la Consiliul UNBR in termen de 15 zile de la comunicare.
Art.2. Prezenta decizie s-a redactat in 4 exemplare si se va comunica :
- d-lui Morar Adrian
- U.N.B.R.
- un exemplar se va depune la dosarul personal
- un exemplar se va depune la dosarul de decizii.

D E C A N,
Av. Nicolae-Eugen Baier


 
Congres International al Avocatilor la Cluj-Napoca !

congres

Descarcati fisierul aici si Descarcati fisierul aici


 
Programa de studiu a cursului Dreptul Uniunii Europene

Descarcati fisierul aici


 
HOTARAREA NR. 693

HOTARAREA NR. 693
28 martie 2013

   pentru modificarea si completarea Regulamentului – cadru privind organizarea examenului de primire in profesia de avocat si admitere in cadrul Institutului NATIONAL pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor - INPPA (in vederea dobandirii titlului profesional de avocat definitiv) si de primire in profesie a persoanelor care au absolvit examenul de definitivat in alte profesii juridice, adoptat prin Hotararea Consiliului UNBR nr. 4 din 08 iulie 2011

Descarcati fisierul aici


 
CONVOCATOR

Consiliul Baroului Sibiu, in temeiul art. 53 (1) din Legea nr. 51/1995, pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat, convoaca Adunarea Generala Ordinara pentru ziua de vineri, 8 martie 2013, ora 12, in Aula "Avram Iancu" a Universitatii Lucian Blaga Sibiu - Facultatea de Litere si Arte, situata in Sibiu, Bd. Victoriei, nr. 5-7 , cu urmatoarea ordine de zi:
- Prezentarea raportului de activitate pe perioada 09.03.2012 – 08. 03.2013
- Prezentarea raportului comisiei de cenzori
- Aprobarea proiectului de buget al Baroului si descarcarea consiliului cu privire la activitatea si gestiunea sa.
- Alegerea delegatilor la Congresul Avocatilor
- Descarcarea de gestiune a Consiliului Filialei pe baza Raportului de cenzori
- Adoptarea proiectului de venituri si cheltuieli al Filialei pe anul 2013
- Alegerea Consiliului de Administratie al Filialei
- Discutii

Consiliul Baroului Sibiu,
DECAN,
AV. Nicolae Eugen Baier


 
   Conferinta NATIONALA „Aspecte controversate in interpretarea si aplicarea prevederilor Codului muncii si ale Legii dialogului social. Propuneri.”

image

image


 
   Conferinta cu tema : "Cunoasterea, intelegerea si aplicarea Noului Cod de procedura civila"

image


 
  Scrisoarea Baroului din Paris (insotita de traducerea in lb. romana) privind organizarea in lunile octombrie si noiembrie 2012 a unei sesiuni de practica cunoscuta sub numele de "Stagiul International", destinata tinerilor avocati straini vorbitori de limba franceza care doresc sa descopere modul de exercitare a profesiei de avocat in Franta.

Descarcati fisierul 1 aici
Descarcati fisierul 2 aici


 
  Protocolul incheiat intre Uniunea NATIONALA a Barourilor din Romania si Institutul NATIONAL al Magistraturii avand ca obiect cooperarea intre cele doua institutii in vederea desfasurarii practicii avocatiale a auditorilor de justitie, cursanti ai INM.

Descarcati fisierul 1 aici
Descarcati fisierul 2 aici


 
   Hotarare privind Fondul de Solidaritate al Avocatilor

Descarcati fisierul aici


 
   Conferinta Internationala la Sibiu


 
   Revista AVOCATUL

Va informam ca revista AVOCATUL, publicatie editata de Uniunea NATIONALA a Barourilor din Romania, va trata in acest an, cu precadere, subiecte legate de evolutia cadrului legislativ privind profesia de avocat , aspecte privind aplicarea si interpretarea legislatiei profesiei de avocat, precum si repere de interes din activitatea barourilor.

in acest scop, va adresam rugamintea ca cel mai tarziu pana la data de 25 mai 2012 sa ne transmiteti in format electronic, pe adresa de email a UNBR (unbr@unbr.ro), materialele pe care le considerati relevante a fi publicate in revista, cu mentiunea ca in subiectul mesajului prin care transmiteti articolul catre U.N.B.R. sa faceti precizarea „pentru revista Avocatul 2012”.

Va reamintim ca in conformitate cu art. 4 alin (1) si (2) din Hotararea nr. 448 a Consiliului UNBR din 21 februarie 2009 pentru aplicarea Hotararii nr. 14 a Congresului avocatilor (2008) privind pregatirea profesionala a avocatilor si pentru imbunatatirea pregatirii profesionale initiale a avocatilor, pentru articolele publicate in revista „Avocatul” este aplicabila procedura de recunoastere a numarului de ore de pregatire profesionala continua.

PRESEDINTE U. N. B. R.
av. dr. Gheorghe FLOREA


 
   Componenta Noului Consiliu al Baroului Sibiu

UNIUNEA NATIONALA A BAROURILOR DIN ROMaNIA
BAROUL SIBIU
Avocatii alesi in Adunarea Generala din data de 09.03.2012 .


Nr.crt.

Numele si prenumele avocatului

Functia

 1.  

Baier Nicolae-Eugen

decan

 1.  

Vulcan Virgiliu-Viorel

prodecan

 1.  

Suciu Alexandru

consilier

 1.  

Popovici Ioan- Florin

consilier

 1.  

Scutea Nicolae

consilier

 1.  

Bradu Gheorghe

consilier

 1.  

Luncean Vasile

consilier

 1.  

Chirila Lucian

consilier

 1.  

Muntean Codruta-Diana

consilier

 1.  

Popescu Razvan-Dumitru

consilier

 1.  

Tarsia Dragos

consilier


 
   Candidaturi decan si consilieri - alegeri Baroul Sibiu 2012

BAROUL SIBIU
C A N D I D A T U R I
depuse in perioada 08 – 29 februarie 2012, ora 14, pentru functia de consilier


Nr.

crt.

Numele si prenumele avocatului

Data inscrierii in Barou

Vechime in profesia de avocat

 1.  

Vulcan Virgiliu-Viorel

01.09.1982

29 ani

 1.  

Luncean Vasile

01.09.1982

29 ani

 1.  

Bradu Gheorghe

01.04.1984

28 ani

 1.  

Chirila Lucian

01.09.1982

29 ani

 1.  

Hoza Sorin-C-tin

01.02.1993

19 ani

 1.  

Popescu Razvan

01.07.1996

15 ani

 1.  

Baier Nicolae-Eugen

01.10.1996

15 ani

 1.  

Popovici Ioan-Florin

01.10.1996

15 ani

 1.  

Suciu Alexandru

01.01.2004

8 ani

 1.  

Muntean Codruta-Diana

01.10.1997

14 ani

 1.  

Iordache Daniel

01.04.1996

16 ani

 1.  

Arsene Ilie-Viorel

01.01.2004

8 ani

 1.  

Vrinceanu Florin

01.10.1995

16 ani

 1.  

Muntean Ioan

15.11.2000

11 ani

 1.  

Gaitan Dumitru-Ciprian

24.01.2003

9 ani

 1.  

Marginean Daniela

01.12.1991

20 ani

 1.  

Burcea Constantin-Liviu

01.01.1999

13 ani

 1.  

Vidrighin Vasile-Ioan

01.01.1998

14 ani

 1.  

Buzila Vasile-Ioan

01.01.1998

14 ani

 1.  

Scutea Nicolae-Cristian

01.10.1998

13 ani

 1.  

Ciulavu Ioan-Marcel

01.10.2002

9 ani

 1.  

Baciu Gheorghe-Gabriel

01.10.1996

15 ani

 1.  

Tarsia Dragos-Constantin

01.01.2003

9 ani

 1.  

Banea Ciprian-Toma

15.11.2000

11 ani

 1.  

Aron Diana

01.01.1997

15 ani


Proces - verbal


Azi 29.02.2012, ora 14, conf. art. 10 din Regulamentul pentru Adunarea generala de alegeri a organelor de conducere ale Baroului Sibiu, din data de 09.03. 2012, am constatat inchiderea listei de depunere a candidaturilor pentru functia de consilier , care cuprinde un numar de 24 avocati.


D E C A N,
Av. Virgiliu Viorel Vulcan

BAROUL SIBIU

C A N D I D A T U R I
depuse in perioada 08 – 29 februarie 2013, ora 14, pentru functia de decan

Nr. crt.

Numele si prenumele avocatului

Data inscrierii in Barou

Vechime in profesia de avocat

1.

Baier Nicolae-Eugen

01.10.1996

15 ani


Proces – verbal

Azi 29.02.2012, ora 14, conf. art. 10 din Regulamentul pentru Adunarea generala de alegeri a organelor de conducere ale Baroului Sibiu, din data de 09. 03. 2012, am constatat inchiderea listei de depunere a candidaturilor pentru functia de decan , care cuprinde un numar de 1 avocat.

D E C A N,
Av. Virgiliu Viorel Vulcan


 
    O ora exclusiv pentru avocati la Registratura Judecatoriei Sibiu

    Ca urmare a repetatelor dezbateri purtate intre Consiliul Baroului Sibiu si organele de conducere ale Tribunalului si Judecatoriei Sibiu s-a decis ca, in afara orei rezervate avocatilor la Arhiva, incepind cu 15 februarie 2012 si Registratura Judecatoriei sa includa un program de o ora EXCLUSIV pentru avocati, in fiecare zi intre orele 8:15 – 9:15 .
   De asemenea, in cadrul intrevederilor, organele de conducere ale instantelor sibiene ne-au asigurat ca, in functie de raspunsul Ministerului Justitiei vizand suplimentarea numarului de posturi din schema de personal, registratura va putea beneficia de doi functionari cu atributii specifice de primire si inregistrare a cererilor.


 
   Un nou program la Parchetul de pe linga Judecatoria Sibiu

    Dupa discutii purtate in toamna lui 2011 cu colegii avand activitate si in sfera dreptului penal, in noiembrie Consiliul Baroului a decis sesizarea conducerii Parchetului de pe langa Judecatoria Sibiu in sensul solutionarii problemelor semnalate de avocati.
    Aspectele semnalate, argumentele pentru remedierea deficientelor institutiei vizate si, pe de alta parte, „raspunsul” Parchetului de pe langa Judecatorie vor putea fi in amanunt studiate la avizierul Baroului din sediul Tribunalului.
    Singurul lucru solutionat, in parte, cel putin pentru avocatii pledanti cu cauze pe rol in prima jumatate a zilei, este programul de dupa-amiaza acceptat de conducerea parchetului, conform celor comunicate in scris si afisate la avizier.
    Pentru detalii on-line asupra acestor chestiuni vizitati din nou site-ul Baroului in 24 de ore: vor fi reproduse in facsimil atat sesizarea cat si raspunsul la aceasta.


 
 Adunare Generala 09.03.2012

UNIUNEA NATIONALA A BAROURILOR DIN ROMANIA BAROUL SIBIU

C O N V O C A T O R

 

  In temeiul art. 53 din Legea nr. 51/1995, pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat, Consiliul Baroului Sibiu, convoaca Adunarea Generala pentru ziua de vineri, 09 martie 2012, ora 11, in Aula Facultatii de Drept “Simion Barnutiu” din Sibiu, str. Calea Dumbravii, nr. 32 – 34, cu urmatoarea ordine de zi:

1) Prezentarea raportului de activitate pe perioada 11.03.2011 - 09.03. 2012 2) Prezentarea raportului comisiei de cenzori si a comisiei de disciplina pe aceeasi perioada

2) Aprobarea proiectului de buget al baroului si de descarcare a consiliului pentru activitatea si gestiunea sa

3) Alegerea decanului si a consiliului baroului pentru urmatorul mandat

4) Alegerea comisiei de cenzori

5) Alegerea comisiei de disciplina

6) Alegerea delegatilor la Congresul Avocatil

7) Desemnarea reprezentantului Baroului Sibiu in Comisia centrala de disciplina a U.N.B.R.

8) Discutii

 

 CONFORM ART. 43 DIN L. 51/1995 sI 232 DIN STATUTUL PROFESIEI DE AVOCAT- PREZENtA ESTE OBLIGATORIE

 Mentiune: Conf. art. 66 al. (2) din Statutul profesiei de avocat “ Au dreptul sa participe la sedintele adunarii generale avocatii care sunt inscrisi in Tabloul avocatilor cu drept de exercitare a profesiei, si nu se afla in situatii ce atrag incompatibilitatea ori suspendarea dreptului de exercitiu al profesiei”

 

DECAN

AV. Virgiliu Viorel Vulcan


 
 Conferinta intitulata "Reglementari fundamentale in cadrul noului Cod civil si al noului Cod de procedura civila "

Conferintele Facultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti" (constituita exclusiv din cadre didactice ale acestei facultati) organizeaza in zilele de 17 si 18 februarie 2012, in Aula Magna a Palatului Facultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti, conferinta intitulata "Reglementari fundamentale in cadrul noului Cod civil si al noului Cod de procedura civila", ale carei lucrari sunt deschise magistratilor, avocatilor, consilierilor juridici, notarilor publici si tuturor celorlalte profesii juridice.
   Detalii privind modul de participare (nemijlocit sau on-line), inregistrare si costurile aferente pot fi obtinute AICI sau pe pagina web a Facultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti - www.drept.unibuc.ro
   Avocatii care vor participa nemijlocit la conferinta vor primi un atestat de participare din partea organizatorilor, in baza caruia, la cerere, Institutul NATIONAL pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor - INPPA va acorda participantilor un numar de 15 (cinsprezece) puncte de pregatire profesionala.


 
Regulament pentru Adunarea Generala de alegeri a organelor de conducere a Baroului Sibiu 2012

UNIUNEA NATIONALA A BAROURILOR DIN ROMANIA
BAROUL SIBIU

 

REGULAMENT


Pentru Adunarea Generala de alegeri a organelor de conducere a Baroului Sibiu din data de 9 martie 2012, adoptat de Consiliul Baroului Sibiu in sedinta din 9 septembrie 2011.

 

Descarcati fisierul aici

 


 
Asigurarea pentru raspundere profesionala

BAROUL SIBIU

ANUNT

  Conf. art. 42 din Legea nr. 51/1995, pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat, avocatii membrii ai Baroului, au obligatia sa se asigure pentru raspundere profesionala, in conditiile stabilite prin statutul profesiei de avocat.
  Conf. art. 231 din Statutul profesiei de avocat, asigurarea pentru raspundere profesionala va fi incheiata cel mai tarziu pana la data de 15 decembrie 2011 pentru anul viitor. Polita de asigurare, a carei copie este certificata de avocat, va fi depusa la secretariatul baroului pana cel tarziu 28 decembrie 2011.
  Neindeplinirea acestei obligatii atrage neinscrierea in Tabloul anual al avocatilor cu drept de exercitare a profesiei, pentru anul 2012, cu consecintele acestei masuri.

 

 

DECAN,
AV. Virgiliu Viorel Vulcan


 
Programul de lucru la instantele Tribunalul Sibiu si Judecatoria Sibiu

Catre,
BAROUL DE AVOCATI SIBIU

   Va comunicam pe aceasta cale ca potrivit dispozitiilor art. 88 din Hotararea C.S.M. nr. 387/2005, incepand cu data de 05.12.2011 programul de lucru la instantele Tribunalul Sibiu si Judecatoria Sibiu, timp de 5 zile pe saptamana, va incepe la ora 08:00 si se va incheia la ora 16:00.
   sedintele de judecata la care s-a facut procedura de citare pentru ora 08:00, pentru luna decembrie 2011, se vor desfasura potrivit acestei ore pentru a se evita lipsa de procedura.
   Cu incepere de la data de 01.01.2012 programul de lucru va incepe la ora 08:00 si se va incheia la ora 16:00, iar sedintele de judecata vor incepe de la ora 09:00.
   sedintele de judecata citate deja pentru luna ianuarie 2012 la sectia civila II si de contencios, se vor desfasura potrivit vechiului program.
   Totodata, va rugam sa comunicati personalului din subordine ca in incinta Tribunalului si a Judecatoriei Sibiu, FUMATUL ESTE STRICT INTERZIS !

Presedinte,
Judecator dr. MARCEL IOAN RUSU


 
COMUNICATprivind organizarea unor seminarii regionale in cadrul proiectului „Justitie in interesul copilului”

Uniunea NATIONALA a Barourilor din Romania

COMUNICAT
privind organizarea unor seminarii regionale in cadrul proiectului
„Justitie in interesul copilului”
in perioada 15 septembrie – 27 octombrie 2011, Fundatia Scheherazade in parteneriat cu Ministerul Justitiei, Ministerul Administratiei si Internelor, Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Ministerul Public, Institutul NATIONAL al Magistraturii si Uniunea NATIONALA a Barourilor din Romania organizeaza un numar de sase seminarii regionale in cadrul proiectului „Justitie in interesul copilului”, proiect finantat de Ambasada Regatului tarilor de Jos la Bucuresti, potrivit urmatorului calendar:
Constanta – 15 septembrie 2011
Timisoara – 22 septembrie 2011
Sibiu – 29 septembrie 2011
Cluj – 6 octombrie 2011
Craiova – 13 octombrie 2011
Iasi – 27 octombrie 2011
Scopul acestor seminarii este acela de a aborda, intr-o maniera interactiva, teme actuale si de larg interes pentru specialistii din domeniu si de a facilita schimbul de experienta intre acestia. in cadrul seminariilor vor fi analizate, atat prin prisma legislatiei actuale, cat si din perspectiva noilor coduri, teme precum: protectia copilului impotriva violentei si a oricaror forme de traficare, relatiile copilului cu familia, aspecte legate de procesul de adoptie, modalitatile de sanctionare ale minorilor aflati in conflict cu legea penala, precum si alte teme de actualitate.
Prelegerile vor fi sustinute de experti in domeniu, inclusiv de lectori din cadrul Institutului NATIONAL de Pregatire si Perfectionare a Avocatilor.
Pentru participarea la seminarii se acorda un numar de 7 puncte in cadrul programului de pregatire profesionala continua a avocatilor.
Seminarul din data de 15 septembrie 2011, de la Constanta, va avea loc in cadrul Universitatii Maritime din str. Mircea cel Batran nr.104, et. 1, in Aula „Gavrila Rican” si in sala E 111.
Detalii privind locul organizarii celorlalte seminarii va fi anuntat ulterior.

Nu se percepe taxa de participare la seminarii.

Seminariile vor incepe la ora 9.00 si se vor incheia la ora 18.00, cu o pauza de masa si doua pauze de cafea. Masa de pranz si cafeaua pentru participanti sunt oferite de organizatori.

Participarea la seminarii trebuie confirmata de cei interesati prin email, in atentia dnei. Davina Bistrian (davina_bistrian@yahoo.com), cu cel putin o saptamana inaintea datei seminarului.

PRESEDINTE,

Av. dr. Gheorghe Florea

Programul celui de-al treilea seminar regional
organizat de catre Fundatia Scheherazade


 
U.N.B.R. solicita articole pentru revista "Avocatul"

U.N.B.R.
23 februarie 2011

Catre TOATE BAROURILE

in atentia Doamnei / Domnului Decan,

Stimata Doamna Decan,

Stimate Domnule Decan,

Va informam ca revista AVOCATUL, publicatie editata de Uniunea NATIONALA a Barourilor din Romania, va trata in acest an, cu precadere, subiecte legate de evolutia cadrului legislativ privind profesia de avocat in lumina modificarilor survenite prin adoptarea Legii nr. 270/2010 si emiterea OUG nr. 10/2011, aspecte privind aplicarea si interpretarea legislatiei profesiei de avocat, precum si repere de interes din activitatea barourilor.

in acest scop, va adresam rugamintea ca cel mai tarziu pana la data de 13 mai 2011 sa ne transmiteti in format electronic, pe adresa de email a UNBR (unbr@unbr.ro), materialele pe care le considerati relevante a fi publicate in revista, cu mentiunea ca in subiectul mesajului prin care transmiteti articolul catre U.N.B.R. sa faceti precizarea „pentru revista Avocatul 2011”.

Va reamintim ca in conformitate cu art. 4 alin (1) si (2) din Hotararea nr. 448 a Consiliului UNBR din 21 februarie 2009 pentru aplicarea Hotararii nr. 14 a Congresului avocatilor (2008) privind pregatirea profesionala a avocatilor si pentru imbunatatirea pregatirii profesionale initiale a avocatilor, pentru articolele publicate in revista „Avocatul” este aplicabila procedura de recunoastere a numarului de ore de pregatire profesionala continua.

PRESEDINTE U. N. B. R.
av. dr. Gheorghe FLOREA


 
REGISTRUL DE ASISTENTA JURIDICA
UNIUNEA NATIONALA A BAROURILOR DIN ROMANIA
BAROUL SIBIU
REGISTRUL NATIONAL DE ASISTENTA JUDICIARA
si
REGISTRUL de ASISTENTA JURIDICA


actualizat la 15.02.2011

Descarcati fisierul aici


 
ANUNT

BAROUL SIBIU

A N U N T

Consiliul Baroului Sibiu, in temeiul art. 53 (1) din Legea nr. 51/1995, pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat, convoaca Adunarea Generala Ordinara pentru ziua de vineri, 11 martie 2011, ora 12, in sala Aula Magna a Facultatii de Drept “Simion Barnutiu” din Sibiu, str. Calea Dumbravii, nr. 32 – 34, cu urmatoarea ordine de zi:
- Prezentarea raportului de activitate pe perioada 5.03.2010 – 11.03.2011
- Prezentarea raportului comisiei de cenzori
- Alegerea delegatilor la Congresul Avocatilor
- Discutii

D e c a n,
Av. Virgiliu Viorel Vulcan


 
ANUNT

BAROUL SIBIU

A N U N T

Consiliul Baroului Sibiu, organizeaza masa festiva cu prilejul „ Zilei Femeii „ in data de vineri 11 martie 2011, ora 13, la restaurantul Silva.D e c a n,
Av. Virgiliu Viorel Vulcan

 


 
ANUNT

ANUNT

in perspectiva modificarilor legislatiei aplicabile accesului in profesia de avocat si formarii profesionale initiale a avocatului in perioada de stagiu;
in conditiile in care descentralizarea activitatii Institutului NATIONAL pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor – INPPA –, prin infiintarea de Centre Teritoriale in raport de hotararile adoptate de barourile interesate, a fost definitivata;
Avand in vedere proiectele de conlucrare in formarea profesionala initiala si formarea profesionala continua in care este implicat INPPA;
INPPA organizeaza

CONCURS PENTRU DOBANDIREA CALITATII DE LECTOR AL I.N.P.P.A.

I. Conditii pentru dobandirea calitatii de lector al INPPA:
1). Lectorii titulari de disciplina (formatorii titulari de curs) vor fi selectati din randul avocatilor definitivi care se bucura de o reputatie profesionala nestirbita si care se regasesc in cel putin una dintre urmatoarele situatii:
a). au o experienta in profesia de avocat de minim 8 ani;
b). detin titlul stiintific de doctor in stiinte juridice sau sunt doctoranzi;

2). Lectorii conducatori de ateliere (formator pentru activitatea de seminar) vor fi selectati din randul avocatilor definitivi care se bucura de o reputatie profesionala nestirbita si care se regasesc in cel putin una dintre urmatoarele situatii:
a). au o experienta in profesia de avocat de minim 5 ani;
b). au urmat cursuri de aprofundare a studiilor universitare;

II. Dosarul candidatului
Selectarea lectorilor se realizeaza pe baza unui concurs de oferte organizat de I.N.P.P.A. prin raportare la programul disciplinei si al activitatii in cadrul atelierelor (dupa modelul orientativ al planului de invatamant aplicat in anul 2010, care poate fi consultat la sediul INPPA sau la adresa www.inppa.ro).
in acest scop, candidatii vor depune la secretariatul INPPA din Bucuresti, Calea Vacaresti nr. 185, sector 4, tel/fax: 021/3301296, 021/3301297, email: office@inppa.ro (persoane de contact: Tatiana Francu si Ioana Ganciu) in perioada 22 decembrie 2010 – 26 ianuarie 2011 (exceptand perioada de vacanta 23 decembrie - 4 ianuarie), un dosar ce trebuie sa cuprinda:
1). Un curriculum vitae profesional;
2). O scrisoare de intentie ce va contine inclusiv referiri la:
a). optiunea candidatului prin raportare la modalitatile de exercitare a calitatii de lector I.N.P.P.A. mentionate la pct. I;
b). optiunea candidatului prin raportare la materiile obligatorii si optionale stabilite prin Hotararea Consiliului U.N.B.R. nr. 295/05.12.2007;
c). un plan curricular pe care candidatul si-l propune sa-l realizeze, conform tematicii, pe parcursul unui an de pregatire in cadrul I.N.P.P.A.; candidatul va prezenta desfasurarea concreta a activitatii (inclusiv metodele si tehnicile de lucru) organizate pe 3 module de pregatire a cate 5 saptamani fiecare, cu estimarea timpului preconizat a fi alocat cursurilor/atelierelor aferente disciplinei pentru care a optat, in cadrul fiecarui modul, inclusiv in format electronic.
Au prioritate avocatii – cadre universitare, avocatii – fosti absolventi ai INPPA si avocatii care fac dovada ca au urmat cursuri de formare profesionala in domeniul psiho-pedagogic.
in mod exceptional pot fi selectati ca lectori ai INPPA juristi care se bucura de reputatie in domenii de specialitate din materiile incluse in planul de invatamant mentionat la pct. II din prezentul anunt.


 
ANUNT

UNIUNEA NATIONALA A BAROURILOR DIN ROMANIA
BAROUL SIBIU

IN ATENTIA AVOCATILOR DIN BAROUL SIBIU


     Potrivit Hotararii Consiliului Uniunii NATIONALE a Barourilor din Romania, nr. 725/2010, incepand cu data de 01.01.2011, toate formele de exercitare a profesiei de avocat au obligatia utilizarii formularelor ”contract de ASISTENTA JURIDICA” si “imputernicire avocatiala” tiparite cu elemente grafice obligatorii ( sigla UNBR si sigla Baroului Sibiu) numerotate cu o serie formata din sase cifre.
     in acest sens , Consiliul Baroului , in urma mai multor oferte, a optat pentru firma SC” INTELTIPO” SRL din SIBIU , str. DORULUI NR. 20, ( zona Hipodrom, in curtea comuna cu Registrul Comertului) telefon 0269- 213883. De la aceasta societate comerciala puteti achizitiona formularele editate si inseriate conform hotararii de mai sus, la urmatoarele preturi:

 • - 12 lei/bloc - pentru “Imputernicire avocatiala” (50 set/bloc , autocopiativa);
 • - 10 lei/bloc - pentru “Contract de asistenta JURIDICA” 50 set/bloc, autocopiativa ).

     Dispozitiile acestei hotarari vor fi aduse la cunostinta tuturor instantelor, parchetelor, organelor de politie si autoritatilor administrative de pe raza teritoriala de competenta a Baroului Sibiu, in vederea respectarii aplicarii ei.
Conform art.3 din Hotararea nr. 725 /2010 nerespectarea prevederilor acesteia constituie abatere disciplinara .


CONSILIUL BAROULUI SIBIU


 
ANUNT

BAROUL SIBIU

C O N V O C A T O R

Consiliul Baroului Sibiu, in baza art. 51 (1) din Legea nr. 51/1995, pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat, republicata, convoaca Adunarea Generala Ordinara a Baroului Sibiu, in ziua de vineri, 5 martie 2010, ora 11, in sala Aula Magna a Facultatii de Drept "Simion Barnutiu" cu urmatoarea ordine de zi:

1. Prezentarea Raportului de activitate pentru anul 2009
2. Raportul cenzorilor
3. Alegerea delegatilor Baroului la Congresul Avocatilor

                                                           D E C A N,
AV. Virgiliu Viorel Vulcan


 
ANUNT

BAROUL SIBIU

A N U N T

Consiliul Baroului Sibiuorganizeaza masa festiva cu prilejul „ Zilei Femeii „ in data de vineri 5 martie 2010, ora 13, la restaurantul Silva.


D E C A N,
AV. Virgiliu Viorel Vulcan


 
OFERTA VODAFONE PENTRU BAROUL SIBIU

Business Talk Package

Included minutes

Standard mo fee

Promo company mo fee

User mo fee

Group tariff

Unique tariff

Business Talk 125

125

€ 17

€ 8

€ 2

0

0.075

Business Talk 175

175

€ 20

€ 10

€ 2

0

0.075

Business Talk 300

300

€ 33

€ 14

€ 2

0

0.075

Business Talk 500

500

€ 50

€ 20

€ 2

0

0.075

Business Talk 1000

1,000

€ 95

€ 35

€ 2

0

0.075

Business Talk 1500

1,500

€ 135

€ 50

€ 2

0

0.065

Business Talk 2000

2,000

€ 174

€ 56

€ 2

0

0.065

Business Talk 3000

3,000

€ 228

€ 84

€ 2

0

0.065

Business Talk 5000

5,000

€ 340

€ 138

€ 2

0

0.065

Business Talk 8000

8,000

€ 528

€ 214

€ 2

0

0.055

Business Talk 10000

10,000

€ 650

€ 266

€ 2

0

0.055

Business Talk 15000

15,000

€ 900

€ 342

€ 2

0

0.055

Business Talk 20000

20,000

€ 1,140

€ 444

€ 2

0

0.055

Business Talk 25000

25,000

€ 1,400

€ 540

€ 2

0

0.055

Business Talk 30000

30,000

€ 1,620

€ 630

€ 2

0

0.055

persoana de contact ILEANA BALUT, tel. 0721026201


 
ANUNT

BAROUL SIBIU

A N U N T


Avocatii stagiari sunt convocati pentru conferinta de stagiu care va avea loc in data de marti, 19 ianuarie 2010, ora 16, in AULA Facultatii "Simion Barnutiu" Sibiu, cu urmatoarea tema:

" Raporturile patrimoniale dintre soti in reglementarea codului familiei comparativ cu noul cod civil " .

Coordonator de stagiu,
prof. dr. av. Bacaciu Alexandru


 
Stimati colegi

   intrucat, in temeiul Deciziei 58/2009 a Comisiei Permanente a U.N.B.R., Consiliul Baroului are obligatia verificarii si completarii dosarelor de evidenta profesionala ale avocatilor, va rugam ca, DE URGENta, sa depuneti la sediul Baroului Sibiu, doua incrisuri, respectiv:

1. copie legalizata de pe diploma de licenta

2. copie legalizata de pe foaia matricola, eliberata de facultatea de drept absolvita de avocat

     Pentru ca intr-un termen foarte scurt trebuie verificate peste 450 de dosare va rugam a va prezenta la sediul Baroului in cel mai scurt timp posibil pentru depunerea inscrisurilor solicitate.


 
Noul Regulament de ASISTENTA JUDICIARA

 

REGULAMENTUL PENTRU ORGANIZAREA
SERVICIILOR DE ASISTENTA JUDICIARA (in continuare, SAJ)
ALE BAROULUI SIBIU

 

 

 

A. PRINCIPIILE ASISTENTEI JUDICIARE

Art. 1

(1) ASISTENTA JUDICIARA si/sau extraJUDICIARA este asigurata de avocatii care formuleaza optiuni in acest sens si/sau, atunci cand numarul acestora este insuficient, prin avocatii desemnati in acest sens de consiliul baroului si inscrisi in Registrul de ASISTENTA JUDICIARA al fiecarui barou. (2) La nivelul U.N.B.R. se organizeaza Registrul NATIONAL de ASISTENTA JUDICIARA pe baza registrelor intocmite de barouri. (3) ASISTENTA JUDICIARA si/sau extraJUDICIARA este coordonata de Departamentul de coordonare a asistentei judiciare, organ cu activitate permanenta, condus de un vicepresedinte al U.N.B.R.

Art. 2

(1) Acordarea asistentei judiciare in cazurile prevazute de lege se face numai ca urmare a unei comunicari scrise din partea instantei, a organului de urmarire penala, de cercetare penala sau a organului administratiei publice locale, adresata baroului si solutionata de SAJ, pe baza desemnarii avocatului in conditiile prevazute de Legea nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat, cu modificarile si completarile ulterioare (in continuare lege), de Statul profesiei de avocat si de prezentul Regulament. (2) Acordarea asistentei judiciare se realizeaza exclusiv pe baza delegatiei de avocat eliberata de SAJ. (3) Acordarea asistentei judiciare se realizeaza exclusiv de avocatii care au formulat optiuni scrise in acest sens. Optiunile trebuie sa fie globale, cuprinzand totalitatea cauzelor, indiferent de natura acestora.

Descarcati fisierul aici


 
Convocare - 06.03.2009
UNIUNEA NATIONALA A BAROURILOR DIN ROMANIA

BAROUL SIBIU

C O N V O C A T O R

In temeiul art. 51 din Legea nr. 51/1995, pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat, Consiliul Baroului Sibiu convoaca Adunarea Generala Ordinara, pentru ziua de vineri, 6. 03. 2009, ora 11,in Aula Facultatii de Drept “Simion Barnutiu” din Sibiu, str. Calea Dumbravii, nr. 32 – 34, cu urmatoarea ordine de zi:

 1. Prezentarea raportului de activitate pe perioada 18.04. 2008 – 6.03.2009;
 2. Prezentarea raportului comisiei de cenzori si a comisiei de disciplina pe aceeasi perioada;
 3. Alegerea delegatilor la Congresul Avocatilor;
 4. Discutii.

D E C A N,
Av. Virgiliu Viorel Vulcan

Descarcati fisierul aici